Κόβουν τους ενημερωτικούς θεματικούς σταθμούς!..

Αποκλείονται από τις θεματικές άδειες οι ενημερωτικοί σταθμοί. Η ΝΔ επιμένει στη (φωτογραφική) ρύθμιση του 2014, που δεν επιτρέπει σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν αποκλειστικά ενημερωτικούς θεματικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Για τους μη ενημερωτικούς το...

σχετικό άρθρο του υπό σύνταξη σχεδίου νόμου αναφέρει τα εξής: «Μη ενημερωτικού περιεχομένου είναι οι άδειες που αφορούν μεταδιδόμενο πρόγραμμα μη ενημερωτικού χαρακτήρα, που έχει ως στόχευση ή θεματικό περιεχόμενο οποιοδήποτε τομέα της ψυχαγωγίας ή και επιμόρφωσης».

Επιπροσθέτως, στον προσδιορισμό της έννοιας των θεματικών σταθμών επιτρέπει σταθμούς telemarketing! Αντιλαμβάνεται κανείς πως η μία από τις τέσσερις άδειες, που πρόκειται, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, να προκηρυχθούν, θα είναι χρυσοφόρος για τον επιχειρηματία.

Για να μην καταπέσει η σχετική διάταξη στο ΣτΕ, που απαγορεύει στους επιχειρηματίες να αναπτύξουν ενημερωτικούς σταθμούς, η προτεινόμενη διάταξη προβλέπει πως οι μη ενημερωτικοί σταθμοί θα μπορούν ανά ώρα να μεταδίδουν τίτλους ειδήσεων με προσδιορισμένη την πηγή τους. Σε καιρούς εκτεταμένης ανεργίας, προκαλεί μεγάλη έκπληξη ο αποκλεισμός των ενημερωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και η πριμοδότηση των σταθμών που θα μεταδίδουν έτοιμο πρόγραμμα, φωτογραφίζοντας μάλιστα συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό.

Ο υπουργός αποφασίζει για το τίμημα και όχι το ΕΣΡ!

Για όλες τις άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού ενημερωτικού χαρακτήρα ή θεματικού εκδίδεται προκήρυξη με τιμή εκκίνησης, με απόφαση που λαμβάνεται από τους συναρμόδιους υπουργούς και όχι από το ΕΣΡ, που εκδίδει σύμφωνη γνώμη έπειτα από διαβούλευση. Το τίμημα της προηγούμενης διαδικασίας αδειοδότησης των έξι σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικού ενημερωτικού χαρακτήρα, που ακολούθησε την απόφαση του ΣτΕ, προσδιορίστηκε από το ΕΣΡ και ο αρμόδιος υπουργός απλώς υπέγραψε την απόφαση.

https://mediagr.org