Μύθος η ενίσχυση του Έβρου από την αστυνομία...

Ενώ η κυβέρνηση και τα συμπολιτευόμενα ΜΜΕ καλλιεργούν την εικόνα ενίσχυσης του Έβρου με αστυνομικές δυνάμεις ενόψει μιας ενδεχόμενης νέας απόπειρας προκλήσεων από την τουρκική πλευρά, η πραγματικότητα είναι αντίθετη καθώς η...

κυβέρνηση αποδυναμώνει τη συνοριακή περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η αστυνομία αυξάνουν την ετοιμότητα στην περιοχή του Έβρου και των νησιών, προκειμένου να αποτρέψουν ένα νέο «κύμα» τουρκικής προκλητικότητας με όχημα το μεταναστευτικό. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η κυβέρνηση επιχειρεί «σφράγισμα» του Έβρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της περιοχής Χρήστο Τουφάκη η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μιλώντας στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση του Έβρου, ανέφερε ότι ο Έβρος όχι απλώς δεν ενισχύεται αλλά 40 αστυνομικοί αποχωρούν από τις δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή τους τελευταίους μήνες.

Μάλιστα άλλοι 18 αστυνομικοί πρόκειται να μετακινηθούν στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες της Διεθνούς Έκθεσης, η οποία όμως δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί!

Βέβαια, μικρή σημασία έχει η πραγματικότητα όταν ο μηχανισμός της κυβερνητικής προπαγάνδας κατασκευάζει μια εικόνα για να συντηρήσει το αφήγημα «της μάχης του Έβρου», από την οποία επιχείρησε να επωφεληθεί αμέτρητες φορές από το Μάρτιο μέχρι σήμερα...

tvxs.gr