Ο Μεγάλος Περίπατος της φθοράς...

...και οι κάμπιες στην Ομόνοια...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Το καλοκαίρι έφυγε και μαζί του πήρε και την λάμψη του Μεγάλου Περιπάτου και του συντριβανιού της Ομόνοιας. Τα δύο μεγάλα έργα της δημοτικής αρχής, μπορεί να παραδόθηκαν στην Αθήνα έναν με δύο μήνες πριν το...

καλοκαίρι, ωστόσο αν κάποιος περάσει από την Πανεπιστημίου και την πλατεία Ομονοίας σήμερα, θα θεωρήσει πως πρόκειται για έργα που έχουν γίνει πριν από δεκαετίες.

Εικόνες φθοράς στον Μεγάλο Περίπατο

Οι λαμπερές αεροφωτογραφίες των πρώτων ημερών παρουσίασης του Μεγάλου Περιπάτου είναι πλέον παρελθόν. Η πραγματικότητα είναι πως το οδόστρωμα που είχε βαφτεί για τους περιπατητές κίτρινο και για ποδηλάτες πράσινο, είναι πλέον σαν ρούχα μαζί που πλύθηκαν. Την εικόνα μάλιστα, συμπληρώνει η βρωμιά και τα αυλάκια που έχει σχηματίσει το νερό μετά το πότισμα στις ζαρντινιέρες.

Κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου, τα σημεία του Μεγάλου Περιπάτου που είχαν βαφτεί κίτρινα, έχουν πλέον ξεθωριάσει, ενώ το χρώμα τους είναι κάτι ανάμεσα σε κίτρινο και πράσινο. Υπενθυμίζεται πως το κόστος που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο για την προμήθεια των χρωμάτων και της σήμανσης ανερχόταν σε 850.000 ευρώ. Μόλις τρεις μήνες μετά το βάψιμο του οδοστρώματος, πλέον η εικόνα είναι αντιαισθητική.

Ο Μεγάλος Περίπατος της φθοράς και οι κάμπιες στην Ομόνοια

Γκαζόν που έχει καταστραφεί στο συντριβάνι

Ωστόσο, αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο καινούριο συντριβάνι της Ομόνοιας, το οποίο περιβάλλεται από γκαζόν. Τις τελευταίες ημέρες, το γκαζόν καταστράφηκε, με το μεγαλύτερο μέρος του να έχει ξεραθεί.



Οι υπεύθυνοι του Δήμου, το απέδωσαν σε επίθεση από κάμπιες, ωστόσο σημειώνεται πως δεν υπάρχει αυτόματο πότισμα στο σημείο, κάτι που ενδεχομένως να έχει συντελέσει στην εικόνα που δημιουργήθηκε στην πρόσφατα εγκαινιασμένη πλατεία...

news247.gr