«Μετεγκατάσταση προσφύγων άμεσα, θα γεμίσει κορονοϊό το νησί»...

Φόβους ότι θα υπάρξει διασπορά του κορονοϊού σε όλη την Μυτιλήνη αν δε απομακρυνθούν άμεσα και σε περιοχή μακριά από τον αστικό ιστό οι περίπου 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες μετά την...
φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη Μόρια εκφράζει ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης. «Δεν μπορούν να μείνουν δεύτερη μέρα στο σημείο οι περίπου 12.000 πρόσφυγες.



Η θα πρέπει να μεταφερθούν σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή του νησιού-μακριά από οικισμούς ή θα πρέπει να φιλοξενηθούν σε καράβια. Δέκα χρόνια μας έχουν αφήσει μόνους μας στο θέμα του προσφυγικού. Πρέπει εδώ και τώρα να απομακρυνθούν οι μετανάστες. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει διασπορά του ιού σε όλη την περιοχή» δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.

Στην Εθνική Οδό παραμένουν 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες

Πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στην Εθνική οδό στο ύψος της Παναγούδας και απέχει έξι μόλις χιλιόμετρο από την Μυτιλήνη ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει μπλόκα για να μην μετακινηθούν από κει.Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ συνολική δύναμης 60 ατόμων έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Πειραιά για τη Λέσβο ενισχύοντας τις δυνάμεις του νησιού.

Σημειώνεται ότι από τον έλεγχο των δειγμάτων φαρυγγικού υγρού που ελήφθησαν το τριήμερο Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο από συνεργεία του ΕΟΔΥ μεταξύ 1900 διαμενόντων στο ΚΥΤ της Μόριας και 100 εργαζομένων σε αυτό βρέθηκαν συνολικά 35 κρούσματα θετικά στον ιό, στο σύνολο τους πρόσφυγες και άλλοι αιτούντες άσυλο. Σημειώνεται ότι εκτός από τους 35 πρόσφυγες σε καραντίνα είχαν μπει άλλα 100 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους...

ethnos.gr