Στήνουν σκηνικό Ιμίων στο Καστελόριζο...

Συνεργείο του φιλο-κυβερνητικού καναλιού Α Χαμπέρ έχει «κατασκηνώσει» τις τελευταίες ημέρες σε σκάφος 500 μέτρα από το Καστελόριζο και καταγράφει νυχθημερόν τις ελληνικές κινήσεις της Ελλάδας γύρω από το νησί. 

Από το πρωί της...

Τρίτης μεταδίδει ζωντανά εικόνες με Έλληνες κομάντο να περιπολούν με τα σκάφη τους το Καστελόριζο, καθώς και πλοίο, το οποίο φέρεται να μεταφέρει μεγάλο αριθμό Ελλήνων δημοσιογράφων στο νησί, κάνοντας λόγο για νέες προβοκάτσιες της Ελλάδας στο νησί.

«Μετά τις κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα πανικοβλήθηκε και συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες», αναφέρεται.

Από την άλλη, το πρακτορείο DHA δείχνει την τουρκική κινητικότητα στις ακτές του Κας, απέναντι από το Καστελόριζο, επισημαίνοντας ότι αντιτορπιλικά και σωστικά σκάφη βρίσκονται στην περιοχή για λόγους προστασίας, μετά τις Navtex για το Oruc Reis.

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να βάλουν στη μέγγενη το ακριτικό νησί

Στο μεταξύ αποφασισμένη να συνεχίσει τον δρόμο των προκλήσεων εμφανίζεται η Άγκυρα τόσο σε στρατιωτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο προπαγάνδας, ενώ το Oruc Reis πλέει όλο και πιο κοντά στο Καστελόριζο. Εάν επεκταθεί και χρονικά και γεωγραφικά η παράνομη τουρκική NAVTEX για το Oruc Reis που σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ θα φτάσει μέχρι τα όρια των χωρικών υδάτων τότε το ακριτικό Καστελόριζο κινδυνεύει να βρεθεί σε μία στρατιωτική μέγγενη καθώς από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου η Άγκυρα θα πραγματοποιήσει και αεροπορικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη θαλάσσια περιοχή Καστελόριζου - Ρόδου.

Μάλιστα χθες Δευτέρα, ένας από τους συμβούλους του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ξέσπασε σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα πολεμικών απειλών. «Οι πιλότοι μας σύντομα θα καταρρίψουν πέντε ή έξι από τα ελληνικά αεροσκάφη και σύντομα θα μπούμε σε ένα πόλεμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μασούτ Χακί Κασίν.

Και ενώ η Άγκυρα κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση σε στρατιωτικό επίπεδο το Καστελόριζο βρίσκεται σε κλοιό εθνικιστικής προπαγάνδας με πρωταγωνιστές τα τουρκικά Μέσα. Μάλιστα, η παραπληροφόρηση ξετυλίγεται σε απευθείας σύνδεση υπό τους ήχους οθωμανικού εμβατηρίου. 

Ο Ερντογάν θέλει να αποκόψει το Καστελόριζο από την Ελλάδα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όλο αυτό το διάστημα έχει βάλει στο στόχο το Καστελόριζο καθώς θέλει σχηματίσει μία εικόνα με ένα νησί το οποίο είναι αποκομμένο και απομονωμένο από την Ελλάδα.

Ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζει ότι ένα κομμάτι γης, ένας βράχος δεν μπορεί να έχει 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας. Έτσι λοιπόν γίνεται μία προσπάθεια από την Άγκυρα να αποκόψει το Καστελόριζο από τον ελληνικό κορμό για να πειστεί η Ευρώπη ότι πρόκειται για κομμάτια βράχων και δεν θα πρέπει να ασχολείται κανείς. Όμως ο απώτερος στόχος είναι άλλος.

Συγκεκριμένα η Άγκυρα όταν θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα δείχνει την άλλη πλευρά παράλογη και υπερβολική...

ethnos.gr