Τάξη και ασφάλεια...

Την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας πάνω στις βάσεις «της τάξης και της ασφάλειας προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρόθεση του υπουργείου είναι να... επανιδρύσει «μία ισχυρή Δημοτική Αστυνομία που θα συμβάλλει εμπράκτως στην τάξη, στην ηρεμία και στην ασφάλεια στις γειτονιές, και στην πόλη και στην επαρχία».

 Αναφερόμενος στις καταλήψεις σχολείων που τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν, με τους μαθητές να ζητούν...
τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους ίδιους, τις οικογένειες τους και τους εκπαιδευτικούς, ο Τ. Θεοδωρικάκος ζήτησε να σταματήσουν οι καταλήψεις επικαλούμενος τα παιδιά των φτωχών οικογενειών.

 «Το χειρότερο σχολείο είναι το κλειστό σχολείο. Και αυτό αφορά κάθε γειτονιά της Ελλάδας και κάθε σχολείο οποιασδήποτε βαθμίδας. Να πρυτανεύσει το μέτρο και η λογική και να σταματήσουν οι καταλήψεις. Ιδίως για τα παιδιά των φτωχών και αδύναμων οικογενειών, είναι πολύ κρίμα να χάνουν δεκάδες μέρες μαθημάτων που δύσκολα θα αντικατασταθούν και να αποσυντονίζονται οι προσπάθειές τους».

 Σχετικά με τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός» σε πολλά σχολεία της χώρας, ο Τ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι ήδη έχουν εκταμιευτεί 37 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των πληγέντων από το καταστροφικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα, ενώ αναμένεται να αποδεσμευτούν επιπρόσθετα κονδύλια. Ωστόσο, άφησε στον αέρα το πότε και πως θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα, αρκούμενος να σχολιάσει ότι οι δήμοι που επλήγησαν θα έχουν προτεραιότητα στην ένταξη προτάσεων που θα καταθέσουν για έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»...

the pressproject.gr