Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

Γελοιοποιούν το κοινοβούλιο για τα μάτια του (φιλοχουντικού) Λούλη...

Με πρωτοφανή τρόπο απάντησε ο υπουργός Επικρατείας στο αίτημα κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Αυγέρη, το οποίο αφορούσε το ανύπαρκτο πτυχίο του αποπεμφθέντος Γενικού Γραμματέα Τουριστικής και και Πολιτικής Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού, Κωνσταντίνου Λούλη. Ο... Γιώργος Γεραπετρίτης, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, και ουσιαστικά αρνούμενος να ενημερώσει το κοινοβούλιο, θεωρεί ότι η παραίτηση του Κωνσταντίνου Λούλη καθιστά περιττή την κατάθεση του σχετικού εγγράφου και γελοιοποιεί την κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας τα ψέματα και την παρελκυστική τακτική μηνών σχετικά με το θέμα.


Όπως γράφαμε στην Εφ. Συν. αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, «ήταν μια απόφαση που καθυστέρησε τουλάχιστον δύο μήνες, την περίοδο δηλαδή που αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Λούλης δεν είχε το απαιτούμενο πανεπιστημιακό πτυχίο που όριζε ο νόμος για τη θέση του γενικού γραμματέα. Τότε η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να καλύψει τον κ. Λούλη, χωρίς να έχει πρόβλημα να χάσει κι άλλο από την αξιοπιστία της και τη ρητορική της περί "αριστείας" στη δημόσια διοίκηση.

Η κάλυψη είχε έρθει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, προκαλώντας αντιδράσεις για την καταστρατήγηση του νόμου χάριν του ταμία του Ιδρύματος "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης", θέση που ο κ. Λούλης κατείχε και εξακολουθεί να διατηρεί».

 Η απάντηση του υπουργού Επικρατείας: ΘΕΜΑ :

Σχετικά με το Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων υπ’ αριθμ. πρωτ. 339/09.06.2020.

 Η απάντηση του υπ’ αριθμ. 339/09.06.2020 Α.Κ.Ε., που κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής του κόμματος «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» κα Θεοδώρα Αυγέρη, με θέμα: «Τίτλος σπουδών Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος του κ. Κωνσταντίνου Λούλη, Γενικού Γραμματέα Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού», θεωρούμε ότι παρέλκει δεδομένου ότι ο κ. Λούλης έχει ήδη παραιτηθεί από τη θέση του Γενικού Γραμματέα και η παραίτησή του έχει γίνει αποδεκτή με την απόφαση υπ’ αριθμ. 12845/11.8.2020 του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Τουρισμού, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 620/τ. Υ.Ο.Δ.Δ./12.8.2020. Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση, η απαλλαγή από τα καθήκοντά του ισχύει από 7.8.2020. Ο Υπουργός Επικρατείας
 Γιώργος Γεραπετρίτης

 efsyn.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.