Οι... πέτσινες υποσχέσεις του Πέτσα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ο σάλος για τον τρόπο που η κυβέρνηση σκόρπισε 20 εκατ. Ευρώ σε ΜΜΕ, με βασικό κριτήριο τις επιδόσεις στην… αγιογράφηση του Μωυσή, είναι ακόμη νωπός.

Τα κανάλια συνεχίζουν να... απολαμβάνουν τη γαλαντομία της κυβέρνησης,.. κρατώντας στα ταμεία τους 21 εκατ. Ευρώ, που κανονικά θα απέδιδαν εφέτος ως δόση του 2020 για τις συχνότητες.


Τα καθολικά, διαφανή μέτρα στήριξης του Τύπου αγνοούνται μαζί με την τύχη της επιτροπής που εδώ και μήνες συγκροτήθηκε για το θέμα. Οι υποσχέσεις Πέτσα για άμεση εφαρμογή των μέτρων, εδώ και μήνες, αποδείχθηκαν… πέτσινες.

Παράλληλα τα ΜΜΕ περνάνε πλέον με τη βούλα του νέου οργανογράμματος στην Προεδρία της Κυβέρνησης, γεγονός προβληματικό θεσμικά και δηλωτικό της αντίληψης για ασφυκτικό έλεγχο και κομματικοποίηση της ενημέρωσης που διακατέχει την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επανέρχεται δριμύτερη στο δρόμο της προκλητικής αδιαφάνειας. Φέρνει προς έγκριση στη Βουλή, με άσχετη διάταξη στο νομοσχέδιο για τους πλημμυροπαθείς, νέα ενημερωτική καμπάνια για τον κορωνοϊό, βασικό στοιχείο της οποίας θα είναι οι απευθείας αναθέσεις κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων. Με άλλη ρύθμιση του νομοσχεδίου χορηγείται προσαυξημένη έκπτωση για διαφημιστικές δαπάνες κατά 100% το 2020 και 60% το 2021.
Τα ίδια κι ακόμη χειρότερα, δηλαδή.

Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος»