Από τη Μπαρτσελόνα στον ΠΑΟΚ: Φέρνει το «βέλος» Μούσα Βαγκέ!

Στην απόκτηση του Σενεγαλέζου δεξιού οπισθοφύλακα Μούσα Βαγκέ προχωρά ο ΠΑΟΚ. Ο 22χρονος ανήκει στην  Μπαρτσελόνα και ο Δικέφαλος αναμένεται να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού. 

Οι «ασπρόμαυροι» αναζητούσαν κάποιον αξιόλογο παίκτη για το δεξί άκρο της άμυνας του και κατέληξαν στον Βαγκέ...
, ο οποίος ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Θεσσαλονίκη αφού οι δύο πλευρές φαίνεται πως τα έχουν βρει σε όλα. Ο Σενεγαλέζος αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ και ταιριάζει απόλυτα στο στυλ παιχνιδιού του Αμπέ Φερέιρα. Διακρίνεται για την ταχύτητά και την αντοχή του.

Ο Μούσα Βαγκέ άρχισε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Aspire Sport στο Κατάρ, από όπου τον απέκτησε η Έουπεν το 2017. Με την βελγική ομάδα, κατέγραψε 43 συμμετοχές με ένα γκολ και τέσσερις ασίστ, αναγκάζοντας την Μπαρτσελόνα να δαπανήσει το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2018.

Εντάχθηκε στην Barcelona B μετρώντας την πρώτη του σεζόν 20 συμμετοχές, δύο γκολ και τέσσερις ασίστ, ενώ σημείωσε και έξι συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα».

Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, η Μπαρτσελόνα τον έδωσε δανεικό στη Νις, όπου πρόλαβε να καταγράψει πέντε συμμετοχές με δύο ασίστ, προτού διακοπεί το γαλλικό πρωτάθλημα λόγω κορωνοϊού.

Είναι διεθνής με την Εθνική Σενεγάλης, μετρώντας 14 συμμετοχές με ένα γκολ, αγωνιζόμενος ως δεξιός μπακ κι άλλες 13 συμμετοχές ως δεξί μπακ-χαφ.