Σ.Πέτσας: «Άμεση κήρυξη της Μυτιλήνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών του δηλώσεων, τόνισε σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Μυτιλήνη πως διερευνάται ο τρόπος και τα αίτια που οδήγησαν στον εμπρησμό, διότι η Πυροσβεστική δεν μπόρεσε να δράσει όπως θα μπορούσε, καθώς την απέτρεψε όλη αυτή η έκρηξη και η αντίδραση στον οικισμό μετά την πληροφόρηση για θετικά κρούσματα...

Παράλληλα, τόνισε ότι «δόθηκε πραγματική μάχη όλη νύχτα. Το νησί θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Επίσης, θα γίνει απομάκρυνση από το νησί όσων διέμεναν στη Μόρια για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού στον πληθυσμό, καθώς διαγνώστηκαν θετικοί 35 αιτούντες άσυλο και άγνωστος αριθμός έχει διασκορπιστεί στην ευρύτερη περιοχή και η δομή εκκενώθηκε.

Όπως είπε θα υπάρξει άμεση μέριμνα για να στεγαστούν οι χιλιάδες άνθρωποι, με ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία των πιο ευάλωτων.
Στη Λέσβο, όπως είπε μεταβαίνει αυτή την ώρα ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης. Θα φροντίσει για τις άμεσες ανάγκης στέγασης, αλλά θα χρειαστεί ευρύτερο σχέδιο.