Αναμέτρηση Σαββίδη – Μαρινάκη και στην ενημέρωση...

Η άτυπη αναμέτρηση Mega – Open στον ενημερωτικό τομέα θα συνεχιστεί και αυτήν την καθοριστική σεζόν. Οι επιχειρηματίες Βαγγέλης Μαρινάκης και Ιβάν Σαββίδης δεν αναμετρώνται μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στην ενημέρωση. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού πήρε το...

Mega και ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ έχει τα περισσότερα στελέχη του πρώην «μεγάλου καναλιού».

Το καλοκαίρι, και κυρίως τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, η διαφορά ανάμεσα στο δελτίο ειδήσεων του Open, υπό τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, και το δελτίο ειδήσεων του Mega διευρύνθηκε κατά πολύ υπέρ του πρώτου, που έχει πιο έμπειρο μηχανισμό. Επίσης, η πρωινή ζώνη του Open κέρδισε την αναμέτρηση με το Mega, το οποίο στο γενικό σύνολο του κοινού βρέθηκε επί σειρά βδομάδων στην έβδομη θέση, καθώς η ΕΡΤ1 είχε αυξήσει το μερίδιό της, σκορπώντας χαμόγελα στο Ραδιομέγαρο.

Με προσωπική απόφαση του Ιβάν Σαββίδη, η Νίκη Λυμπεράκη θα συνεχίσει να είναι η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του σταθμού, ακυρώνοντας στην πράξη το σχέδιο για την Πόπη Τσαπανίδου. Μετά την παραίτηση της Στέλλας Γκαντώνα, το Open κατέληξε στο πρόσωπο του έμπειρου Γιάννη Παπαδόπουλου (ΑΝΤ1, ΕΡΤ), ο οποίος παρουσίαζε εκπομπή στο Blue Sky.

Το Mega, που βρίσκεται στη φάση του ανασχεδιασμού του ενημερωτικού τομέα, έχει ήδη αλλάξει πρόσωπα. Ο Γιάννης Σμυρλάκης αποχώρησε πηγαίνοντας στο νέο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ και ο Γιάννης Μιχελάκης, που επανήλθε, υπέβαλε παραίτηση σε ελάχιστες μέρες. Όσον αφορά την αναμέτρηση με το Open, το Mega πήρε τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, δημοσιογράφο στο παλιό «μεγάλο κανάλι», και τη Στέλλα Γκαντώνα.

Στον οργανωτικό τομέα προσελήφθη η Λία Παρασκευά, επί σειρά ετών σε νευραλγικά πόστα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και στον τομέα της επικοινωνίας τον Κώστα Τσολάκη, ο οποίος έχει εργαστεί για πολλά χρόνια, σε δύο διαδοχικές φάσεις, στον ΑΝΤ1.

Εκκρεμεί, βέβαια, η απόφαση για τα πρόσωπα που θα παρουσιάζουν τα δελτία ειδήσεων, με τέσσερις υποψήφιες στο τραπέζι: Τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, την Κατερίνα Παναγοπούλου, που ως και σήμερα, Κυριακή, παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αν και έχει ανακοινωθεί η συνεργασία με το Mega, τη Μαριλένα Γεραντώνη και τη Ράνια Τζίμα που ήδη παρουσιάζει το μεσημβρινό δελτίο.

Η βασική παρατήρηση πάντως είναι πως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού δεν έχει ειδικό βάρος...