Αποκάλυψη Nordic Monitor: Η Τουρκία «φρεσκάρει» το μυστικό σχέδιο Suga για να προκαλέσει την Ελλάδα

Η Τουρκία φαίνεται να επανέρχεται σε ένα παλιότερο σχέδιο συνωμοσίας που ονομαζόταν Suga, που είχε σχεδιαστεί το 2003 ως μία επιχείρηση-προβοκάτσια για να προκαλέσει ένταση με τη γειτονική Ελλάδα, με σκοπό εγχώριους πολιτικούς στόχους, αναφέρει ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στον ιστότοπο Nordic Monitor.

«Οι δραστηριότητες του τουρκικού ναυτικού και της ακτοφυλακής που κάμπτουν τους κανόνες εμπλοκής, η εθνικιστική εφορία στην κάλυψη από τα τουρκικά ΜΜΕ...
, τα φιλοπόλεμα σχόλια που γίνονται σε κυβερνητικά ελεγχόμενες τηλεοράσεις και τα ανεύθυνα σχόλια από Τούρκους ηγέτες, μιμούνται τον οδηγό που είχε καταρτισθεί για το σχέδιο Sugar από τον δημιουργό του. Αρκετά ενδιαφέρον είναι ότι ο απόστρατος αξιωματικός του ναυτικού Ραμαζάν Τζεμ Γκιουρντενίζ, ο οποίος καταδικάστηκε για τη σύνταξη τοy παράνομου σχεδίου Suga και οι συνεργάτες του, είναι αυτοί που αυτές τις μέρες χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου, στα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, με ανοιχτή υποστήριξη από την κυβέρνηση Ερντογάν, αυξάνοντας έτσι το φάσμα των συγκρούσεων μεταξύ δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στο έδαφος», σημειώνει ο Μποζκούρτ.