Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

«Θεσμικός» αποκλεισμός του ΣΥΡΙΖΑ από τα media...

Μειωμένη, ως και ανεπαίσθητη η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στα media. Η αλλαγή των δεδομένων στο συγκρότημα του Ιβάν Σαββίδη πιστοποιήθηκε με το κλείσιμο του «Έθνους» μέσα σε...
έναν χρόνο, την αλλαγή της ηγεσίας στον ενημερωτικό τομέα του Open.

Παρά τις καταγγελίες για την έλλειψη πολιτικής πολυφωνίας, το ΕΣΡ, στο οποίο έχει προτείνει τρία μέλη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν ήταν κυβέρνηση, δεν κινείται.


Ούτε όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποιεί τη διαδικασία ελέγχου της Αρχής, μέσα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως προβλέπεται υποχρεωτικά από τη νομοθεσία, ζητήματα που τα γνωρίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Ο τελευταίος μάλιστα συνέβαλε αποφασιστικά στη συγκρότηση του ΕΣΡ υπό την παρούσα σύνθεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μικρή ισχύ και στα άλλα δύο θεσμικά όργανα, ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ, καθώς η παράταξη που στηρίζει το κόμμα («Συσπείρωση») συνεργάζεται με την παράταξη της ΝΔ από το 2017.

Οι επιθέσεις της ΕΣΗΕΑ προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2017 – 2019 με αφορμή την ΕΡΤ ήταν συνεχείς και στη συνέχεια ακολούθησε απέραντη σιωπή...

typologies.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.