Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

«Η χυδαιότητα των fake news»...

Η Athens Voice πήρε θέση για την είδηση με τις διασώσεις...

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Athens Voice με την οποία απαντά σε όσους την κατηγόρησαν για το χτύπημα στο οποίο φαινόταν ο...


αριθμός των διασώσεων στον κύριο τίτλο και ο αριθμός των νεκρών στον υπότιτλο.

Athens Voice: ...ίχνος πέτσας | Ημεροδρόμος

«Η Athens Voice, όπως και όλα τα Μέσα, παρακολούθησε από την αρχή την τραγική θεομηνία στην Εύβοια που κόστισε τη ζωή σε συμπολίτες μας, ενημερώνοντας διαρκώς κάθε λεπτό τους αναγνώστες της.

Δημοσιεύσαμε αυτές τις δυο μέρες δεκάδες ειδήσεις που αφορούσαν τις καταστροφές, τις εξελίξεις, τις ανακοινώσεις των πολιτικών κομμάτων και της κρατικής μηχανής και κυρίως τα νεότερα για τους αγνοούμενους, τους νεκρούς και τις υλικές ζημιές.

Παραθέτουμε εδώ screen shots μόνο τις κυριότερες ειδήσεις, δηλαδή αυτές που αφορούν τους νεκρούς συμπολίτες μας, ο αριθμός των οποίων ώρα με την ώρα δυστυχώς μεγάλωνε και σε κάθε νεότερη είδησή μας άλλαζε.

Μέσα στις πολλές ειδήσεις και μάλιστα μεταγενέστερα, τη Δευτέρα, υπήρχε και μια είδηση την οποία επίσης έβαλαν τα περισσότερα Μέσα, για το πόσες διασώσεις έκανε η Πυροσβεστική και τα ελικόπτερα.

Κι εδώ αρχίζει η χυδαιότητα των fake news, της «μετά-αλήθειας», των μεθόδων δηλαδή που εφαρμόζουν οι αυταρχικές πολιτικές δυνάμεις και τα φερέφωνά τους, εναντίον της ελευθεροτυπίας και των μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο και δυστυχώς και στην Ελλάδα.

Με τη γνωστή μέθοδο που εφαρμόζουν σταθερά εναντίον της Athens Voice, δηλαδή με αποκομμένο screen shot, που αναπαράγεται ακριβώς το ίδιο, (προσοχή: η αναπαραγωγή ακριβώς του ίδιου screen shot αποκαλύπτει και την επαγγελματική μεθόδευση) παίρνουν μια είδηση που μιλάει για ένα άλλο θέμα, στην περίπτωση αυτή τις διασώσεις, και κατασκευάζουν την πλαστή πραγματικότητα των fake news, ότι τάχα η Athens Voice δεν γράφει για τους νεκρούς αλλά μόνο για διασώσεις γιατί «είναι κυβερνητική». Αποσιωπώντας τις δεκάδες προηγούμενες ειδήσεις.Ξέροντας ότι λίγοι στα social media θα ψάξουν τις χθεσινές και προχθεσινές ειδήσεις.Την αρχή κάνει ένα άρθρο ιστοσελίδας γνωστής από προηγούμενες επιθέσεις μίσους και μετά αναλαμβάνουν τα τρολ ανώνυμα και επώνυμα, κομματικά ή απλώς ανταγωνιστικά στον εκδοτικό χώρο, για να αναπαράγουν την ψεύτικη είδηση που κατασκεύασαν και να επιτεθούν για άλλη μια φορά με χυδαίο τρόπο στην Athens Voice. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, κάθε συκοφαντική επίθεση από τις αντιδραστικές και αντιδημοκρατικές δυνάμεις του αυταρχισμού απλώς μας δυναμώνει.

Έχουμε όμως μια απορία. Τόσοι καλοί και άξιοι συνάδελφοι δίπλα τους δεν ενοχλούνται από αυτή τη χυδαιότητα;

Η Ένωση Συντακτών που παρατηρεί συνεχώς να στοχοποιούνται μέλη της και Μέσα Ενημέρωσης ότι είναι «εξαγορασμένα», δεν θα ζητήσει επιτέλους τον λόγο από τους συκοφάντες;»...


http://www.nonews-news.com/2020/08/fake-news_38.html
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.