Η απόφαση του Μέσι...

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε γνωστές στον Ρόναλντ Κούμαν τις... τάσεις φυγής του από τη Μπαρτσελόνα.

Αυτή είναι η στιγμή για την πιο σημαντική απόφαση: απόφαση ζωής και καριέρας.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ απολάμβανε ημέρες χαλάρωσης μαζί με την οικογένειά του. Το...

γεγονός ότι διέκοψε τις διακοπές του για να συναντήσει κατ' ιδίαν το νέο προπονητή των Καταλανών δείχνει και τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο Μέσι δεν ήθελε να... ρίξει τη βόμβα μιλώντας στον Κούμαν από το τηλέφωνο. Ήθελε να σταθεί απέναντί του, να ακούσει όσα είχε να του πει ο Ολλανδός για αυτά που σκέφτεται για την επόμενη ημέρα μιας ομάδας, που ολοκλήρωσε με τον πιο άσχημο τρόπο μια καταστροφική σεζόν. Και ήθελε να του πει τις σκέψεις του κοιτάζοντάς τον.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Ισπανία, ο Μέσι είπε στον Κούμαν ότι έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα βλέπει πια τον εαυτό του περισσότερο μακριά από τη Μπαρτσελόνα. Και παραδέχθηκε τις δυσκολίες που υπάρχουν στο να φύγει φέτος καθώς δεσμεύεται με άλλον έναν χρόνο συμβολαίου. Μπορεί το καλοκαίρι του 2021 να φύγει ως ελεύθερος.

Όπως είναι φυσικό, τα λόγια του Μέσι στον Ολλανδό, που προκάλεσαν σοκ στους φιλάθλους των Καταλανών, μονοπωλούν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων στη χώρα της Ιβηρικής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Marca», πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως ο Μέσι δεν έχει πάρει ακόμα την απόφασή του. Ακόμα και ο ίδιος δεν ξέρει τι να κάνει, αμφιταλαντεύεται, προβληματίζεται βλέποντας το παρόν και σκεφτόμενος το μέλλον. Κι αυτό διότι πρόκειται για μια απόφαση που δεν αφορά μόνο την καριέρα του, αλλά και τη ζωή του. Δεν είναι μια απόφαση μόνο για τον ίδιο, αλλά και για την οικογένειά του.

Ο Μέσι είναι στη Μπαρτσελόνα είκοσι χρόνια, πίστευε πως θα περάσει όλη την καριέρα του στην ομάδα και πως θα ζήσει για πάντα, μαζί με την σύζυγό του και τα παιδιά τους στη Βαρκελώνη. Εκεί είναι η ζωή της οικογένειας, οι φίλοι, εκεί η κυρία Μέσι έχει ανοίξει τη δική της επιχείρηση.

Όλη του(ς) η ζωή είναι στη Βαρκελώνη. Ο Αργεντινός αντιλαμβάνεται πως ενδεχόμενη απόφασή του να φύγει θα επηρεάσει ριζικά την οικογένειά του, θα αλλάξει την καθημερινότητά τους, θα πρέπει όχι μόνο ο ίδιος να προσαρμοστεί κάπου αλλού, αλλά μαζί και η Αντονέλα και οι τρεις γιοι τους. Και φαίνεται πως, συναισθηματικά, δεν είναι έτοιμος γι' αυτό το τέλος, γι΄αυτή τη νέα αρχή.

Από την άλλη αντιλαμβάνεται πως η Μπαρτσελόνα και ο ίδιος είναι σε ένα τέλμα. Η ομάδα δεν δείχνει να συνέρχεται, αντίθετα πάει από το κακό στο χειρότερο. Δεν δείχνει να πιστεύει ο Μέσι τη δεδομένη χρονική στιγμή πως η πρόσληψη του Κούμαν και η αγορά τριών, πέντε, επτά παικτών μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

Στο ρεπορτάζ της «Marca» τονίζεται, βέβαια, πως ο Αργεντινός εκτιμά πως η δική του αποχώρηση ίσως βοηθήσει τη Μπαρτσελόνα να αλλάξει προς το καλύτερο, να γίνει μια άλλη, νέα ομάδα. Ακόμα κι αν αυτό δεν είναι το ιδανικό «αντίο». Ποιος δεν θα ήθελε να αποχωρήσει σε δόξες και με τιμές;

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το ίδιο ρεπορτάζ, η λογική λέει στον Μέσι να αποχωρήσει. Μα η καρδιά του υποδεικνύει το αντίθετο. Τι θα μετρήσει περισσότερο στην απόφασή του;...

sdna.gr