Φυλάσσοντας σύνορα... στη Βουλιαγμένη και το Λουτράκι...

Mία αξιοσημείωτη προσέγγιση στην έννοια των συνόρων παρατηρείται στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη συνοριακών φυλάκων ορισμένου χρόνου στην Ελληνική Αστυνομία, αφού αφορά, μεταξύ άλλων, σε...
Περιφερειακές Ενότητες των Περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου.

Έτσι, σύμφωνα με την προκήρυξη, από τους 480 συνοριακούς φύλακες που θα προσληφθούν, οι 100 προορίζονται για την Ανατολική Αττική (Βιουλιαγμένη, Ραφήνα κλπ), οι 80 για τον Νότιο Τομέα Αθηνών (Άλιμος, Γλυφάδα κλπ) και 100 για την Κορινθία (Κόρινθος, Λουτράκι κλπ).


Οι υπόλοιπες θέσεις κατανέμονται στην Δράμα (100) και στην Ξάνθη (100).

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της αστυνομίας, υπάρχουν δύο υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης:
Α΄ Ζώνη: Θεσπρωτία, Καστοριά, Ιωάννινα, Φλώρινα, Πέλλα, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος, έρκυρα.

Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης σε περιοχές που δέχονται μεγάλο αριθμό παράτυπων μεταναστών: Πρέβεζα, Άρτα, Τρίκαλα, Γρεβενά, Κοζάνη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Χαλκιδική, Πιερία, Λάρισα, Καρδίτσας.
Τέλος, έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν τρία Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο (2622/1998: Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης) «οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης στελεχώνονται, η μεν κεντρική από αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, οι δε περιφερειακές από αστυνομικό προσωπικό και Συνοριακούς Φύλακες, χωρίς αύξηση των οργανικών θέσεων του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού.».

Συνεπώς, προκύπτει ένα ερώτημα σκοπιμότητας για τους 180 συνοριακούς φύλακες που θα πάνε στην Αττική.

Αλλά και το ερώτημα, από πού προέκυψε η Κορινθία, η οποία δεν περιλαμβάνεται ούτε στην Α' Ζώνη, ούτε στη λίστα των περιοχών «που δέχονται μεγάλο αριθμό παράτυπων μεταναστών»...

tvxs.gr