Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020

Αλλάζει η μέτρηση τηλεθέασης λόγω …υβριδικής...


Πραγματικότητα είναι οι μετρήσεις τηλεθέασης στις νέες υβριδικές πλατφόρμες. Η Cosmote TV άνοιξε τον χορό και ανακοινώνει τα στοιχεία απήχησης των προγραμμάτων της, χωρίς όμως να παραθέτει αριθμούς, ενώ και το Open...

για επιλεγμένα τηλεοπτικά προϊόντα δίνει συνολικά στατιστικά στοιχεία. Ο ΑΝΤ1, αν προχωρήσει στη δημιουργία ανάλογης πλατφόρμας, όπως έχει ήδη γράψει η στήλη, ζητάει να υπάρχει πιστοποίηση για τα στοιχεία που επιτρέπουν την ετεροχρονισμένη τηλεθέαση. Το βασικό στοιχείο είναι πως ένα μέρος του κοινού παρακολουθεί υπηρεσίες streaming τύπου Netflix και έχει εξοικειωθεί με τη δυνατότητα να επιλέγει πότε θα δει και πώς θα δει ένα πρόγραμμα. Αυτή η κατάσταση αφαιρεί κοινό από την ελεύθερη τηλεόραση και το στέλνει στις τηλεοπτικές υπηρεσίες.

Η ΕΡΤ επί διοίκησης Κωνσταντίνου Ζούλα – Γιώργου Γαμπρίτσου έκανε ένα σοβαρό άλμα στον τομέα αυτό, προσθέτοντας περιεχόμενο, ταινίες και σειρές και αλλάζοντας σε ERTFlix την πλατφόρμα Υβριδικής Τηλεόρασης της ΕΡΤ. Η πλατφόρμα που δημιουργήθηκε το 2018, επί διοίκησης Βασίλη Κωστόπουλου, υπό τον συντονισμό του τότε υφυπουργού Λευτέρη Κρετσου, με αφορμή το Mundial της Ρωσίας, στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε εξαιτίας των εσωτερικών συγκρούσεων των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ εντός ΕΡΤ.

typologies.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.