Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020

Γίνε και συ συνοριοφύλακας στη Γλυφάδα και τη Νέα Σμύρνη επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αρχικά όταν το διαβάσαμε νομίζαμε ότι ήταν κάποια «τρολιά» από αυτές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με μπόλικη δόση χιούμορ. 

Ο λόγος; Για την προκήρυξη της ΕΛ.ΑΣ που αφορά στην πρόσληψη 480 συνοριοφυλάκων ορισμένου χρόνου στην ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη η πρόσληψη αφορά στις Περιφερειακής Ενότητες των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης....

Σύμφωνα δε με την προκήρυξη οι θέσεις κατανέμονται ανά Περιφέρεια ως εξής:

· Π.Ε. Ανατολικής Αττικής: Εκατό (100) θέσεις.

· Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών: Ογδόντα (80) θέσεις.

· Π.Ε. Κορινθίας: Εκατό (100) θέσεις.

· Π.Ε. Δράμας: Εκατό (100) θέσεις.

· Π.Ε. Ξάνθης: Εκατό (100) θέσεις.


Με λίγα λόγια από τους 480 συνοριοφύλακες οι 180 θα πάνε στην Αττική, οι 100 στη γειτονική Κορινθία και οι υπόλοιποι στη Δράμα και την Ξάνθη. Για παράδειγμα στο Νότιο Τομέα Αθηνών υπάγονται περιοχές όπως η Γλυφάδα, το Παλαιό Φάληρο, η Νέα Σμύρνη, το Μοσχάτο, η Καλλιθέα κτλ. Το ερώτημα που τίθεται εύλογα βέβαια και θα πρέπει να απαντήσει η ΕΛ.ΑΣ και ο πολιτικός της προϊστάμενος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι τι είδους καθήκοντα θα ασκήσουν στις περιοχές αυτές οι συνοριοφύλακες;

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ «οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης συστάθηκαν για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράτυπης μετανάστευσης και την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος (Ν.2622/98)».
Επίσης «Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης (Α΄Ζώνης) λειτουργούν στους νομούς Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Φλώρινας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου και Κέρκυρας» καθώς «επίσης και σε περιοχές που δέχονται μεγάλο αριθμό παράτυπων μεταναστών. Συγκεκριμένα, λειτουργούν στους νομούς Πρέβεζας, Aρτας, Τρικάλων, Γρεβενών, Κοζάνης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Χαλκιδικής, Πιερίας, Λάρισας και Καρδίτσας».

Σε ότι αφορά την Αττική «λειτουργούν τρία Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής» σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Τώρα γιατί από τους 480 συνοριοφύλακες οι 280 θα υπηρετήσουν σε Αττική και Κόρινθο αντί να πάνε σε κάποιες από τις περιοχές που αναφέρονται για να καταπολεμήσουν το διασυνοριακό έγκλημα είναι κάτι που θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης. Εκτός και αν στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η Γλυφάδα, η Νέα Σμύρνη και η Καλλιθέα βρίσκονται στα σύνορα της χώρας οπότε να μας το πουν.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.