Ανευθυνότητα και θράσος...

Πολλές φορές έχει τύχει να θυμώσουμε με δηλώσεις πολιτικών. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις που βουλευτές και υπουργοί με όσα λένε δίνουν αφορμή  στον κόσμο να αντιδρά και να αποδοκιμάζει. Είναι βέβαια και...

κάποιες δηλώσεις, πραγματικά μαργαριτάρια, που αναγκάζουν τον κάθε λογικό άνθρωπο όχι απλά να δυσανασχετεί, αλλά να εξοργίζεται.

Η δήλωση που έκανε ο κ. Χαρδαλιάς, με αφορμή τις πλημμύρες και την τραγωδία στην Εύβοια είναι πέρα για πέρα προκλητική και εξοργιστική. Είναι μια δήλωση που δείχνει την αλαζονική αντίληψη της κυβέρνησης, που ποτέ δεν φταίει εκείνη για τα λάθη της, αλλά πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι. Επίσης η συγκεκριμένη δήλωση δείχνει ανευθυνότητα και θράσος.

Στην αρχή ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στην μετεωρολογική υπηρεσία, ότι δεν ενημέρωσε έγκαιρα την κυβέρνηση για την κακοκαιρία. Η μετεωρολογική υπηρεσία όμως έδωσε απάντηση στον υφυπουργό, και είπε ότι για την κακοκαιρία στην Εύβοια είχε προειδοποιήσει μέρες πριν.

Μετά θέλησε ο κ. Χαρδαλιάς να κάνει σύγκριση με την Μάνδρα. Και πάλι πήρε απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ότι η θεομηνία στη Μάνδρα δεν είχε προβλεφθεί και καμία προειδοποίηση δεν υπήρξε προς την τότε κυβέρνηση, σε αντίθεση με την φετινή κακοκαιρία που είχε προβλεφθεί από την ΕΜΥ.

Το αποκορύφωμα και το πιο εξοργιστικό στη δήλωση του κ. Χαρδαλιά, ήταν όταν ερωτήθηκε γιατί δεν λειτούργησε το 112. Απάντησε ότι δεν λειτούργησε για να μην έχουμε εκατόμβη νεκρών. Δηλαδή λέει ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, ότι μια υπηρεσία της πολιτικής προστασίας  που φτιάχτηκε για να προστατεύει τους πολίτες, αν λειτουργήσει θα προκαλέσει κίνδυνο για τους πολίτες! Βέβαια πέρυσι ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι το 112 θα σώζει ζωές.

Εντάξει, ο κ. Χαρδαλιάς με αυτά που βγήκε και είπε παρουσίασε στον ελληνικό λαό όλο το θράσος, την ανευθυνότητα, και την κυνικότητα που έχει αυτή η κυβέρνηση. Αντί να ζητήσει μία συγνώμη, προσπάθησε να πείσει ότι η κυβέρνηση τα έκανε όλα καλά. Μίλησε με απίστευτη προκλητικότητα και αλαζονεία, έδειξε ασέβεια προς τα θύματα της κακοκαιρίας, και φυσικά έριξε τις ευθύνες σε όλους τους άλλους.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός πιάστηκε απροετοίμαστος, υπήρξε ολιγωρία της κυβέρνησης απέναντι σε μια κακοκαιρία για την οποία είχε ενημερώσει η ΕΜΥ, και ουσιαστικά οι πλημμύρες στην Εύβοια παρέσυραν το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει παγιδευτεί στην αλαζονεία της, με αποτέλεσμα να αδιαφορεί για τα προβλήματα  των πολιτών. Πρόκειται για μια επικίνδυνη κυβέρνηση...

Ισίδωρος Λως (μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Χίου)

left.gr