Τα πληκτρολόγια ντύνονται στο χακί...

...και οι εφημερίδες παίζουν πόλεμο...

Ο πόλεμος έχει αρχίσει στο Διαδίκτυο. Τα σόσιαλ, πυροβολώντας με πληκτρολόγια σε χρώματα παραλλαγής, έχουν βυθίσει το Ορούτς Ρέις και τον μισό τουρκικό στόλο –ή τουλάχιστον αυτό ζητάνε από την κυβέρνηση.

Δηλαδή μια...

επιθετική λύση, που αν τη δεις από αριστερά δεν είναι λύση, αν να τη δεις από δεξιά δείχνει αναπόδραστη εξέλιξη (ανεξάρτητα από οποιαδήποτε παγίδα κρύβει) και αν την κοιτάξεις από άκρα δεξιά είναι προαιώνιος πόθος πατριδοκάπηλων που ονειρεύονται ταξίδια έως την Κόκκινη Μηλιά.

Στην πίεση προς την κυβέρνηση, πέρα από τους ελαφρά τη καρδία πολομοσχαλιαστές των σόσιαλ, μετέχουν και σοβαρές εφημερίδες. Η Καθημερινή στο βασικό της άρθρο αναρωτιέται αν «απέναντι σε έναν πολεμικό στολίσκο, που πλέει επιδεικτικά προς αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, συνιστούν άραγε εκκλήσεις μέσω ασυρμάτου και οι οχλήσεις δια του θορύβου επαρκές μήνυμα αποτροπής;» και στην κατακλείδα προτείνει: «Τώρα χρειάζεται ένα μήνυμα που θα πείσει την Τουρκία και τους συμμάχους πως υπάρχουν ''κόκκινες γραμμές''».

Η Δημοκρατία, στο πιο ηχηρό πρωτοσέλιδο της ημέρας, σημειώνει ότι «Ουδείς γνωρίζει ποια τουρκική ενέργεια θα επιφέρει δυναμική επάντηση» και η Εστία (με τον έγκυρο και καλά ενημερωμένο στα εθνικά θέματα Μανώλη Κοτάκη διευθυντή), στο βασικό της θέμα αποφαίνεται ότι «αν η Ελλάς δεν αποβάλει τα επόμενα 24ωρα με κάποια δυναμική ενέργεια το Ορούτς Ρέις από την ελληνική υφαλοκρηπίδα η οποία βρίσκεται εντός της ΑΟΖ του Καστελλορίζου, τότε η περιοχή αυτή θα καταστεί στο εγγύς μέλλον ό,τι και τα Ίμια. Γκρίζα».

Το πώς ακριβώς θα είναι το «μήνυμα που θα πείσει την Τουρκία και τους συμμάχους» δεν μας το λέει η Καθημερινή, αλλά προφανώς το υπονοεί. Όπως δεν τη λέει με ακρίβεια, αλλά επίσης πρόδηλα την υπονοεί η Εστία, όταν γράφει για «κάποια δυναμική ενέργεια».

Όμως, τα κάστανα σε αυτήν τη φωτιά είναι πολύ καυτά· και πολύ ΣΟΒΑΡΑ. Δεν βγαίνουν σπρωγμένα από πληκτρολόγια και αθρογραφίες. Και κανένα/καμιά δεν θα επωμισθεί τις τεράστιες ευθύνες μιας ενέργειας που μπορεί να στοιχίσει, πρώτα και πάνω από όλα. ανθρωπινες ζωές –και από εκεί και πέρα οτιδήποτε άλλο...

harddog-sport.blogspot.com