Ακραίος Τσαβούσογλου... ...προαναγγέλλει έρευνες ανοικτά της Κρήτης και της Ρόδου...

Την πρόθεση της Τουρκίας να συνεχίσει τις έρευνες – αν και προς το παρόν δεν κάνει έρευνες – μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, φτάνοντας μια ανάσα από την Κρήτη και τη Ρόδο, γνωστοποίησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Με νέες του δηλώσεις το...

μεσημέρι της Τρίτης, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Άγκυρα θα εκδώσει νέες navtex και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην περιοχή «χωρίς συμβιβασμούς».

Δεδομένου ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ότι τα νησιά διαθέτουν υφαλοκρηπίδα και με βάση τις δηλώσεις Τσαβούσογλου ότι το τουρκικό πλοίο θα πραγματοποιήσει έρευνες δυτικότερα, θα φτάσει έξω από τα χωρικά ύδατα 6 μιλίων των ελληνικών νησιών, στα όρια δηλαδή της Ρόδου, της Καρπάθου, της Κάσου και της Κρήτης.

«Μετά τη μεσολάβηση Μέρκελ κάναμε κινήσεις, αλλά δεν θέλαμε να το πάρουν ως υποχώρηση. Δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας. Αν κάποιος πρέπει να κατηγορηθεί είναι η Ελλάδα. Δείξαμε καλή πρόθεση, αλλά απέναντί μας υπάρχει μια χώρα με κακές προθέσεις. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο», συμπλήρωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι το Oruc Reic βρίσκεται από χθες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας συνοδευόμενο από δύο μικρότερα τουρκικά ερευνητικά πλοία και πέντε πολεμικά και παρακολουθούμενο από ελληνικά πολεμικά...

altsantiri.gr