Μέρκελ: Η πανδημία θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες...

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα ότι η πανδημία του κορονοϊού είναι πιθανό να επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες --το φθινόπωρο και τον χειμώνα-- και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή της...

 θα απαντήσει θέτοντας ως προτεραιότητα την ευημερία όλης της κοινωνίας, κυρίως των παιδιών, και της οικονομίας.


"Θα πρέπει να ζήσουμε με τον ιό για καιρό ακόμη (...) Η κατάσταση παραμένει σοβαρή. Να το λάβετε σοβαρά υπόψη σας", υπογράμμισε η Μέρκελ στη διάρκεια της καλοκαιρινής της συνέντευξης Τύπου μιλώντας στους δημοσιογράφους.

"Όλοι μας ωφεληθήκαμε από την ελευθερία και μια σχετική προστασία από τα αερολύματα στη διάρκεια του καλοκαιρίου", καθώς ήταν πιο εύκολο "να βρισκόμαστε σε ανοικτούς χώρους", εξήγησε η Γερμανίδα καγκελάριος, προειδοποιώντας ωστόσο ότι τους επόμενους μήνες "τα πράγματα δεν θα είναι ίδια με την πανδημία, θα μας πλήξει σφοδρά".

Η γερμανική κυβέρνηση "θα κάνει τα πάντα ώστε τα παιδιά μας να μην είναι οι χαμένοι της πανδημίας. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί είναι το πιο σημαντικό", τόνισε η Μέρκελ.

Επιπλέον η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι η κυβέρνησή της θα προσπαθήσει να διατηρήσει την ορμή της οικονομίας ή να την επανεκκινήσει όπου εξακολουθεί να παρατηρείται στασιμότητα λόγω της πανδημίας covid-19 και να διασφαλίσει θέσεις εργασίας.

Η τρίτη προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι να επιδείξει κοινωνική αλληλεγγύη, καθώς η πανδημία πλήττει κάποιους πολίτες της Γερμανίας, κυρίως τους ηλικιωμένους και τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, περισσότερο από άλλους.

Η Γερμανία αντέχει οικονομικά όλα τα μέτρα που συμφωνήθηκαν για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, δήλωσε ο Μέρκελ, ενώ πρόσθεσε ότι είναι σωστό άλλες χώρες της ΕΕ να λαμβάνουν περισσότερη βοήθεια για τον λόγο αυτό από τη Γερμανία.

Εξάλλου η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για την υπογραφή και άλλων συμφωνιών με φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να διασφαλίσει εμβόλια κατά της covid-19...