Δωρεάν και υποχρεωτικό…

Δωρεάν σε όλες τις χώρες του κόσμου, θα πρέπει να είναι η χορήγηση εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθότι το εμβόλιο συνιστά δημόσιο αγαθό, ενώ έτσι αντιμετωπίζονται και οι...

θεωρίες συνωμοσίας περί δημιουργίας του ιού για τον πλουτισμό κάποιων ‘συστημάτων’.

Αυτό υποστηρίζει σε ανάρτησή του στα social media ο Γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής Στέφανος Παραστατίδης, που τυγχάνει όμως να είναι και Ιατρός του ΠΕΔΥ και μέλος του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο ίδιος μάλιστα, υποστηρίζει ότι η χορήγηση του εμβολίου θα πρέπει ταυτόχρονα να είναι υποχρεωτική για όλους, όχι μόνο γιατί η Πολιτεία δεν μπορεί να έχει τιμωρητική διάθεση απέναντι στους απανταχού συνωμοσιολόγους, αλλά επειδή η ευθύνη μίας χώρας επεκτείνεται και πέραν των συνόρων της.

«Ο ιός για να συνεχίσει να υφίσταται, χρειάζεται ανθρώπινα σώματα. Αν σταματήσουμε την αλυσίδα, τότε ο ιός θα πεθαίνει έξω», λέει, «άρα, μία χώρα που δεν προχωρά σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, όχι μόνο πληρώνει το τίμημα αλλά συμβάλλει και στην περαιτέρω μετάδοση του ιού στην παγκόσμια κοινότητα και την τροφοδότηση του φαύλου κύκλου της πανδημίας».

Ως γνήσιος πολέμιος των ανισοτήτων, μάλιστα, ο κ.Παραστατίδης, δεν μένει μόνο στο ‘δωρεάν και υποχρεωτικό’ εμβόλιο. Ζητά από τη διεθνή κοινότητα να διασφαλίζει στο μέλλον και την ισότιμη παροχή του εμβολίου, ιεραρχώντας με βάση τις υγειονομικές ανάγκες και όχι την οικονομική δυνατότητα κάθε χώρας. Για να δούμε…

matrix24.gr