Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020

Η Ουγγαρία κλείνει τα σύνορά της σαν απάντηση στον κορονοϊό...

Πλήρη αποκλεισμό εισόδου στη χώρα από μη Ούγγρους πολίτες επιβάλλει από την 1η Σεπτεμβρίου η Ουγγαρία, ώστε να εξαλείψει τον κίνδυνο αύξησης των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό. Η...κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι οι περισσότερες μολύνσεις έρχονται από το εξωτερικό.

Όπως ανακοίνωσε ο προσωπάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού, Γκέργκελι Γκούλιας, «από 1ης Σεπτεμβρίου, οι ξένοι πολίτες....
δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στο έδαφος της Ουγγαρίας. Οι Ούγγροι πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες ή να παρουσιάσουν δύο τεστ αρνητικά στον ιό».

Πρόσθεσε δε ότι τα τεστ οι Ούγγροι πολίτες θα τα πληρώνουν από την τσέπη τους, «δεν θα πληρώνει το κράτος».

Προβλέπονται πάντως κάποιες εξαιρέσεις για την είσοδο αλλοδαπών στη χώρα: οι στρατιωτικές αποστολές, οι διελεύσεις για ανθρωπιστικούς λόγους και τα επαγγελματικά ή διπλωματικά ταξίδια.

«Υπάρχει κίνδυνος εισαγωγής του ιού και οι περισσότερες νέες μολύνσεις προέρχονται από το εξωτερικό», είπε Γκούλιας. «Η επιδημιολογική ταξινόμηση των χωρών έχει καταργηθεί, η Ουγγαρία είναι πράσινη, όλες οι άλλες χώρες περνούν στο εξής στο κόκκινο», πρόσθεσε...
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.