Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Το... «χαλασμένο» ραντάρ της κυβέρνησης!...

Η.."χρονοκαθυστέρηση" που διέπει σχεδόν όλες τις ενέργειες της κυβέρνησης μετατρέπεται, σιγά σιγά, σε.."δόγμα" της επιτελικής διακυβέρνησης!

Τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα η διανομή δωρεάν τεμαχίων μάσκας μιας χρήσης στα...

εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ενόψει του ανοίγματός τους στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ενώ, αρχικά, είχε δηλωθεί, επισήμως, η κυβερνητική πρόθεση περί μη δωρεάν παροχής της μάσκας και άρα επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού των Ελλήνων, μετά από σωρεία αντιδράσεων και αναφορών σε πρακτικές άλλων χωρών- όπως η Ιταλία-, η Κυβέρνηση "αναδιπλώθηκε".

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός των Εσωτερικών δήλωσε πως "με απόφαση Μητσοτάκη" θα δοθούν δωρεάν μάσκες σ' εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η περίπτωση αυτή είναι "δηλωτική" της νοοτροπίας, των αργών αντανακλαστικών αλλά και της..ασυνέπειας που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση καθ'όλη τη διάρκεια της "τριπλής" κρίσης που βιώνουμε.

Μπορεί η πλειοψηφία, πιθανώς, των Ελλήνων να έχει δημιουργήσει την εντύπωση πως η διαχείριση των κρίσεων είναι επαρκής, αλλά κάτι τέτοιο πόρρω απέχει από την αντικειμενική αλήθεια.

Αναλογιστείτε το εξής: Εάν το επιτελικό κράτος καταφεύγει σε "ήξεις- αφίξεις" και "ασυναρτησίες" για ένα θέμα τόσο απλό όπως η δωρεάν διανομή της μάσκας στα σχολεία, τι άραγε δύναται να κάνει σε πολύ πιο σύνθετα ζητήματα, όπως τα Εθνικά για παράδειγμα..;

Και στα τελευταία αυτά δεν αρκεί μια "απόφαση Μητσοτάκη", όπως είναι η μόνιμη επωδός εσχάτως όταν αποφασίζεται κάτι το αυτονόητο, κατόπιν εορτής φυσικά..

 Γιώργος Ηλιόπουλος

tvxs.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.