Το... «χαλασμένο» ραντάρ της κυβέρνησης!...

Η.."χρονοκαθυστέρηση" που διέπει σχεδόν όλες τις ενέργειες της κυβέρνησης μετατρέπεται, σιγά σιγά, σε.."δόγμα" της επιτελικής διακυβέρνησης!

Τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα η διανομή δωρεάν τεμαχίων μάσκας μιας χρήσης στα...

εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ενόψει του ανοίγματός τους στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ενώ, αρχικά, είχε δηλωθεί, επισήμως, η κυβερνητική πρόθεση περί μη δωρεάν παροχής της μάσκας και άρα επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού των Ελλήνων, μετά από σωρεία αντιδράσεων και αναφορών σε πρακτικές άλλων χωρών- όπως η Ιταλία-, η Κυβέρνηση "αναδιπλώθηκε".

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός των Εσωτερικών δήλωσε πως "με απόφαση Μητσοτάκη" θα δοθούν δωρεάν μάσκες σ' εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η περίπτωση αυτή είναι "δηλωτική" της νοοτροπίας, των αργών αντανακλαστικών αλλά και της..ασυνέπειας που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση καθ'όλη τη διάρκεια της "τριπλής" κρίσης που βιώνουμε.

Μπορεί η πλειοψηφία, πιθανώς, των Ελλήνων να έχει δημιουργήσει την εντύπωση πως η διαχείριση των κρίσεων είναι επαρκής, αλλά κάτι τέτοιο πόρρω απέχει από την αντικειμενική αλήθεια.

Αναλογιστείτε το εξής: Εάν το επιτελικό κράτος καταφεύγει σε "ήξεις- αφίξεις" και "ασυναρτησίες" για ένα θέμα τόσο απλό όπως η δωρεάν διανομή της μάσκας στα σχολεία, τι άραγε δύναται να κάνει σε πολύ πιο σύνθετα ζητήματα, όπως τα Εθνικά για παράδειγμα..;

Και στα τελευταία αυτά δεν αρκεί μια "απόφαση Μητσοτάκη", όπως είναι η μόνιμη επωδός εσχάτως όταν αποφασίζεται κάτι το αυτονόητο, κατόπιν εορτής φυσικά..

 Γιώργος Ηλιόπουλος

tvxs.gr