Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Δεν κάνατε καλά τη μοιρασιά με τον Μαρινάκη; – Στα σκουπίδια της ιστορίας το νομοσχέδιο» (vid)

Αναφορικά με την καμπάνια «Μένουμε σπίτι» επεσήμανε ότι χθες «ήρθε το απόγειο της γελοιοποίησης, με την απόφαση Μαρινάκη να επιστρέψει τα χρήματα».
Ανακοινώσατε τη λίστα της ντροπής, που αποδεικνύει ότι μοιράσετε στο πίσω γραφείο του Μαξίμου λες και ήταν λεφτά της οικογένειάς σας και τα μοιράσατε σε όποιος σας αρέσει χωρίς κανένα κριτήριο, αλλά τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης....

Δεν την κάνετε καλά τη μοιρασιά; Δεν έχετε άλλη επιλογή να πάρετε πίσω όχι μόνο του κ. Μαρινάκη αλλά και όλων. Να πάρετε πίσω το πρόγραμμα της ντροπής, είπε και πρόσθεσε ότι αυτά μπορούν να μοιραστούν με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας με κριτήρια την αναγνωρισιμότητα και την τηλεθέαση.
«Σε κάθε περίπτωση κ. Μητσοτάκη δεν είστε μόνο εκτεθειμένος, αλλά και κατεγέλαστος», είπε.
Λίγο αργότερα ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε «είστε σε μια ανησυχία, δεν είναι εύκολο ο χορηγός να σας επιστρέφει 1,5 εκατ. ευρώ».
Δείτε το σχετικό απόσπασμα:
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
03:07

Φέρνετε το νομοσχέδιο από φόβο για τις κοινωνικές αντιδράσεις που έρχονται

«Επιχειρείτε μια αντιδραστική θεσμική τομή με στόχο την ίδια τη Δημοκρατία, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη διαδήλωση, στη συγκέντρωση, στη διαμαρτυρία», «που καμία κυβέρνηση δεν διανοήθηκε από τη Μεταπολίτευση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στη Βουλή.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι η κυβέρνηση δεν επιχειρεί να ρυθμίσει πράγματα που αντιστοιχούν στην κοινή λογική και πως, αντίθετα, προσπαθεί «να επαναφέρει διατάγματα του 1971». Κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «έχει αποφασίσει να ξοδέψει το χρόνο του ως πρωθυπουργός όχι για να χτίσει αλλά για να γκρεμίσει». Να «εκδικηθεί», όπως είπε, μια Ελλάδα «που προχώρησε όταν άφησε πίσω το κράτος της Δεξιάς και τα σύνδρομα της» και την Αριστερά,»που είναι ο πολιτικός αντίπαλός της».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η απάντηση στο γιατί η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα αυτή την «αντιδραστική τομή» είναι γιατί «φοβάται» τις εξελίξεις και τις κοινωνικές αντιδράσεις «που έρχονται από Σεπτέμβρη» καθώς η χώρα «μπαίνει σε περίοδο βαθιάς ύφεσης». Και αυτό, όπως είπε, «παρά τα εκατομμύρια δημόσιου χρήματος που μοιράζετε για να σας φιλοτεχνούν κυρίαρχο και άτρωτο τα ΜΜΕ».