Oι Βρετανοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κυβέρνησης...

Οι σημερινοί έλεγχοι στους τουρίστες θα κρίνουν αν θα μείνουν ανοιχτά τα σύνορα.
Σύσκεψη στο Μαξίμου σε λίγο...
Το αποτέλεσμα των σαρωτικών ελέγχων που θα γίνουν στους περίπου 6.000 βρετανούς τουρίστες που φτάνουν σήμερα στην Ελλάδα θα κρίνει αν θα παραμείνουν ή όχι ανοιχτά τα ελληνικά σύνορα για τη Βρετανία. Σύμφωνα με...

το σχεδιασμό θα ελεγχθεί σχεδόν το σύνολο των τουριστών που φτάνουν στην Ελλάδα και εφόσον ο αριθμός (και το ποσοστό) εκείνων που θα βρεθούν θετικοί είναι χαμηλός και θα περιορίζεται σε λιγότερα από 30-40 κρούσματα τότε με προσοχή και συνεχείς ελέγχους επιδημιολογικής επιτήρησης η τουριστική αγορά της Βρετανίας θα παραμείνει ανοιχτή. Ωστόσο, αν τα πράγματα αποδειχθούν διαφορετικά και τα κρούσματα που τυχόν θα επιβεβαιωθούν είναι πολύ περισσότερα, τότε η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει εκ νέου τα σύνορα, ζυγίζοντας ότι το κόστος από τον κίνδυνο διασποράς είναι πολύ σημαντικότερο από τα όποια ωφέλη για τον τουρισμό, σε μια χρονιά που θεωρείται εν πολλοίς χαμένη.


Σύσκεψη στο Μαξίμου 

Νέα σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι προγραμματισμένη το απόγευμα (16:30) στο Μέγαρο Μαξίμου με κύριο αντικείμενο την εντατικοποίηση των ελέγχων και την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19.


Στη σύσκεψη θα μετάσχουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου 'Ακης Σκέρτσος, παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Επίσης, οι γενικοί γραμματείς του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας 'Αγγελος Μπίνης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης.