Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

Επειγόντως ενα υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, MME και Αθλητισμού...


 Η διαχείριση της λίστας κρατικής διαφήμισης αντιμετώπισης της COVID-19 φανέρωσε τις τεράστιες αδυναμίες του συστήματος. 

Το δημόσιο χρήμα διοχετεύτηκε με πολιτικά κριτήρια και όχι με βάση τις προβλέψεις του νόμου. Την ίδια ώρα η...

κυβέρνηση, ενώ ενίσχυσε με κρατικό χρήμα τις ιστοσελίδες μια μικρής ομάδας δημοσιογράφων, έβαλε σε δεύτερη μοίρα τους τηλεοπτικούς σταθμούς και περιόρισε και άλλο τις πιθανότητες επιβίωσης των εφημερίδων. Στην περίπτωση του έντυπου Τύπου οι εκδότες των εφημερίδων σε όλη την Ελλάδα,περιμένουν ακόμη την επιδότηση των εντύπων τους, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε τις δύο σχετικές αποφάσεις που είχαν ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ψηφιακό πεδίο, οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, σαρώνουν την αγορά και έχουν σημαντικά έσοδα από τη διαφήμιση, την ανάπτυξη των υπηρεσιών και τη μετάδοση τηλειοπτικών προγράμματων, χωρίς να αποδίδουν φόρους στην Ελλάδα. Μια σειρά από νέα ζητήματα έχουν βρεθεί στο προσκήνιο και πιέζουν πιεστικά τους παράγοντες της αγοράς και τους εργαζόμενους για να βρεθούν λύσεις.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων ως αποτέλεσμα της επιρροής των παραγόντων -επιχειρηματιών που βρίσκονται στο πεδίο, παράγουν επίσης δυναμικές συγκρούσεις για τις οποίες χρειάζονται παρεμβάσεις από την κυβέρνηση. Τα media είναι επί της ουσίας ο παράγοντας ενίσχυσης του αθλητισμού, ενώ οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων, ελέγχουν και ΜΜΕ.

Άραγε, η κυβέρνηση θα αποφασίσει να καλύψει το κενό;

 mediagr.org 
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.