«Βόμβα» της ΕΛ.ΑΣ. στον τελικό Κυπέλλου...

Η Ελληνική Αστυνομία γράφει για μια ακόμη φορά Ιστορία, αφού σήμερα το πρωί ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν εγγυάται για την ασφάλεια της διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου, που είναι αγώνας κεκλεισμένων των θυρών, όχι μόνο στο γήπεδο της Ριζούπολης που έχει οριστεί ως έδρα του τελικού, αλλά και για τα γήπεδα του Περιστερίου και της Νέας Σμύρνης! Και...



εισηγείται την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου εκτός Αττικής!

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν κάνει αναφορά στο ΟΑΚΑ ή στο Καραϊσκάκης, αλλά αυτό έχει την εξήγηση του, καθώς σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργάνωσης, ως έδρες των φιναλίστ, δεν περιλαμβάνονται στα υποψήφια γήπεδα για να φιλοξενήσουν τον τελικό. Εκτός αν συναινέσουν οι ομάδες. Ωστόσο από την στιγμή που κάνει λόγο για τελικό εκτός Αττικής, στην ουσία βάζει το πρόβλημα σε άλλη βάση από την καταλληλότητα του κάθε γηπέδου και το κάνει θέμα περιοχής.

Πέρα από τον διασυρμό της Ελληνικής Αστυνομίας, που δηλώνει ανήμπορη να εγγυηθεί την διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές, πρέπει να σημειώσουμε πως την περασμένη Δευτέρα, στην πρώτη σύσκεψη με την ΕΠΟ, δεν είχαν κάνει λόγο για θέμα ασφάλειας για την Ριζούπολη. Πόσο μάλλον και γενικότερα για διεξαγωγή του αγώνα στην Αττική. Τώρα όμως, η Αστυνομία ξεκαθαρίζει πολύ συγκεκριμένα στο έγγραφο της, πως το πρόβλημα, λόγω «υψηλής αντιπαλότητας», ισχύει για όλα τα γήπεδα εντός νομού Αττικής.


Είναι γνωστό πως ...εκστρατεία με εμπλοκή και της Περιφέρειας, για να αποκλειστεί η Ριζούπολη έγινε από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο εδώ πλέον δεν μιλάμε μόνο για το γήπεδο του Απόλλωνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προτείνει και το γήπεδο του Άρη και το Παγκρήτιο. Αλλά το ζήτημα εδώ είναι πως αναγκαστική μεταφορά του τελικού εκτός Αττικής, σημαίνει σε κάθε περίπτωση πως θα υπάρξει 100% αναβολή και μεταφορά του τελικού για τις 2 Αυγούστου το πιθανότερο. Μόλις τέσσερις μέρες πριν την ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Γουλβς.

Τάσος Τσατάλης

efsyn.gr