Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020

«Μαγειρεύουν» μεταθέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών...

Η Διεύθυνση Προσωπικού του υπουργείου Εξωτερικών έστειλε έγγραφο προς τους διπλωματικούς υπαλλήλους για να αιτηθούν πού θέλουν να μετακινηθούν, κοινοποιώντας ταυτόχρονα στους αποδέκτες και την (προειλημμένη) μελλοντική απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου που έδειχνε ποιους και πού θα μεταθέσουν.

Σύμφωνα με...

την Εφημερίδα των Συντακτών, στις 2 Ιουλίου, η Διεύθυνση Προσωπικού του υπουργείου Εξωτερικών έστειλε έγγραφο προς όλους τους διπλωματικούς υπαλλήλους με θέμα «Συμπληρωματικές μετακινήσεις υπαλλήλων Υπουργείου Εξωτερικών για το έτος 2020».

Στο έγγραφο παρέθετε κατάσταση συμπληρωματικών θέσεων προς πλήρωση και ζητούσε να κατατεθούν αιτήσεις ενδιαφέροντος μέχρι τις 31 Ιουλίου, σημειώνοντας ότι «κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων θα ληφθούν υπ’ όψιν οι υπηρεσιακές ανάγκες, η μέριμνα εναλλαγής σε θέσεις μεταξύ Αρχών ειδικών συνθηκών και λοιπών Αρχών, ο χρόνος συνολικής υπηρεσίας υπαλλήλων στην Κεντρική και Εξωτερική Υπηρεσία, η οικογενειακή κατάστασή τους, τυχόν ανθρωπιστικοί λόγοι, η γνώση ξένων γλωσσών και ιδιαίτερα της γλώσσας του τόπου διαπίστευσης».

Ομως, η Διεύθυνση Προσωπικού κοινοποίησε ταυτόχρονα στους αποδέκτες και την (προειλημμένη) μελλοντική απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, στο οποίο είναι προγραμματισμένο να αποφασιστεί η προαγωγή των ακολούθων πρεσβείας σε γραμματείς πρεσβείας Γ, αλλά και η μετακίνησή τους σε πρεσβείες.

Αυτό σημαίνει ότι ζητούν από τους διπλωμάτες να αιτηθούν πού θέλουν να μετακινηθούν, ενώ ταυτόχρονα έχουν ήδη αποφασίσει ποιους και πού θα μεταθέσουν.

Η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις προαποφασισμένες τοποθετήσεις των νέων διπλωματών: «Με αφορμή αυτό το εξόχως ατυχές γεγονός, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τα μέλη μας ότι η ΕΔΥ για θεσμικούς λόγους σταθερά αντιτίθεται σε πρακτικές που αφενός διαμορφώνουν όρους έλλειψης εμπιστοσύνης των συναδέλφων προς τη διοίκηση και αφετέρου υποσκάπτουν το κύρος και την αξιοπιστία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Περιστατικά σαν αυτό δεν συμβάλλουν στην ενίσχυση της διαφάνειας στη διαδικασία μεταθέσεων και δεν είναι δυνατόν να πάνε την Υπηρεσία μπροστά»...

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.