Θαλασσοδάνεια: Στην υγειά των κορόιδων!...

Σε λίγο καιρό καταργείται η προστασία για την πρώτη κατοικία και τους «κόκκινους» δανειολήπτες. Όμως τα γέλια των στελεχών που...

απαλλάχθηκαν για το μεγάλο σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ίσως ακούγονται πιο δυνατά από αυτούς που θα μένουν στο δρόμο.

35 στελέχη που κατηγορούνται για τα αδικήματα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ανάμεσά τους και ο πρώην Πρόεδρος Άγγελος Φιλιππίδης που είχε επιχειρήσει να αποδράσει και η πρώην Πρόεδρος του ΤΧΣ Κατερίνα Σακελλαρίου, απαλλάχτηκαν. Όχι γιατί κάποιο δικαστήριο τους έκρινε αθώους με βάση το αποδεικτικό υλικό και την ακροαματική διαδικασία αλλά γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε μόλις ανέλαβε να παράσχει ποινική ασυλία σε όλα τα στελέχη των τραπεζών που διώκονται ή θα διώκονται στο μέλλον για "θαλασσοδάνεια".

Με αυτή την απίστευτη διάταξη στον ποινικό κώδικα, και μάλιστα με πρόβλεψη ώστε να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο η παραγραφή εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε τα στελέχη των τραπεζών που μοιράζουν τα λεφτά σε θαλασσοδάνεια να διώκονται μόνο αν οι ίδιοι κατηγορήσουν τον εαυτό τους (!), την ίδια ώρα που η πραγματική οικονομία "στεγνώνει" και ακόμη και το μεγαλύτερο μέρος των δανείων για την πανδημία καταλήγουν σε "ημέτερους", ενώ το ΣτΕ ήδη κινείται προς την ακύρωση των επαίσχυντων διατάξεων.

Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο -θεωρητικά- ευνομούμενο δυτικό κράτος, όπου τα τραπεζικά στελέχη που μοιράζουν τα εκατομμύρια σαν "στραγάλια" διώκονται μόνο αν το ζητήσουν. Πολιτικοί και τραπεζίτες που συνομολόγησαν για χρόνια τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου και χρεοκόπησαν τη χώρα με τα σκάνδαλα διαφθοράς, απαιτούν και πετυχαίνουν θεσμικά το ακαταδίωκτο για κάθε τους πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης είχε τοποθετηθεί αρχικά από την κυβέρνηση Καραμανλή Πρόεδρος στην Τράπεζα Αττικής, κάτι που αναιρέθηκε μετά από απαίτηση του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος τόνιζε ότι ο Φιλιππίδης εμπλεκόταν σε "φούσκες" του σκανδάλου του χρηματιστηρίου.

Τελικά οι υπαίτιοι εκείνου του τεράστιου σκανδάλου αθωώθηκαν, ο Φιλιππίδης κατέληξε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κάνοντας ακριβώς αυτό για το οποίο προειδοποιούσε ο Έβερτ, αλλά αθωώθηκε και αυτός όπως και οι υπόλοιποι 35 κατηγορούμενοι. Ρεαλιστικά, δεν περιμένει κανείς ότι θα καταδικαστεί κάποιος από τους μεγαλοσχήμονες και "αντικρατιστές" επιχειρηματίες που εμπλέκονται.

Όπως αθωώθηκαν όλοι όσοι πήραν (μεταξύ των οποίων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) ή έδωσαν θαλασσοδάνεια από τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, όπως θα αθωωθούν και οι επόμενοι γιατί έχει φροντίσει εκ των προτέρων η κυβέρνηση να μην διωχθούν.

Αλλά όπως είναι γνωστό για όλα φταίει ακόμα αυτός ο τυροπιτάς που δεν έκοψε απόδειξη και χρεοκόπησε τη χώρα...

tvxs.gr