"Για να αλλάξει η Αθήνα πρέπει να φάει ξύλο ο δήμαρχος"...


Για το έργο του Μεγάλου Περιπάτου μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, απαντώντας στα παράπονα των πολιτών για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην κίνηση και το μεγάλο κόστος της ανάπλασης.

«Πρώτη φορά γίνεται...

ολοκληρωμένη μελέτη για την Αθήνα» είπε, μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι «θα αλλάξουμε την Αθήνα μετά από πλατιά διαβούλευση».

«Η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης σιγά- σιγά εξομαλύνεται και σταθεροποιείται» είπε και ενημέρωσε ότι ««βάσει της διεθνούς εμπειρίας, χρειάζεται να περάσουν 3 έως 6 μήνες για να ομαλοποιηθεί πλήρως η κίνηση. Στην περίπτωση της Αθήνας έγινε πολύ πιο γρήγορα. Οι Έλληνες δείχνουν αξιοσημείωτη προσαρμοστικότητα».

Ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε την κίνηση «πολιτικό θέμα» και θύμισε την εποχή που έκλεισαν οι Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου και «δημιουργήθηκε ενδοκυβερνητική κρίση με τον τότε υπουργό Υποδομών να τα βάζει με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος και αναγκάστηκε να επέμβει ο τότε πρωθυπουργός».

«Θέλουμε να κάνουμε ένα μεγάλο έργο ανάπλασης του δρόμου. Μέχρι να φτάσουμε εκεί κάνουμε προσωρινές και ήπιες παρεμβάσεις, τίποτα μόνιμο» είπε για την Πανεπιστημίου. «Όταν κάνεις ένα έργο με αυτή τη μέθοδο προμηθεύεσαι τον βασικό εξοπλισμό που μένει σε όλη την πόλη και όχι για λίγο καιρό. Οι 129 γειτονιές πρέπει να ομορφύνουν» πρόσθεσε.

«Η Πανεπιστημίου προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Αντώνη Τρίτση από το 1982. Κανείς δεν ειχε βρεθεί για να αναλάβει το πολιτικό κόστος. Για να αλλάξει η Αθήνα πρέπει να φάει ξύλο ο δήμαρχος».

πηγη newsbeast.gr