Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

Έλληνες και Γάλλοι οι πιο αγενείς οδηγοί στην Ευρώπη...

Μια αρνητική πρωτιά μοιράζονται με τους Γάλλους, οι Έλληνες οδηγοί. Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση (από το...
Ινστιτούτο Ipsos) σχετικά με τις οδηγικές συνήθειες των πολιτών της Ευρώπης, η οποία δημοσιεύθηκε  την Τετάρτη, οι δύο αυτοί λαοί εκστομίζουν με μεγάλη ευκολία βρισιές και προσβολές κατά των άλλων, όταν κρατούν τιμόνι στα χέρια τους....
 Συγκεκριμένα, περίπου το 70% των οδηγών σε Ελλάδα και Γαλλία γίνονται αγενείς όταν οδηγούν. Μάλιστα, το ένα πέμπτο των Γάλλων οδηγών δήλωσε ότι «δεν είναι το ίδιο άτομο όταν οδηγάει», ωστόσο μόλις το 6% θεωρούν τον εαυτό τους επιθετικό στον δρόμο.

Επίσης, η έρευνα αυτή έδειξε ότι περίπου το 88% των οδηγών σε όλες τις χώρες παραδέχτηκαν πως ενίοτε πατούν παραπάνω το γκάζι, ωστόσο το 92% των Σουηδών δήλωσε πως είναι πιθανό να... ξεχάσουν τα όρια ταχύτητας που υπάρχουν στους δρόμους.


Η δημοσκόπηση έγινε στις εξής 11 χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Σουηδία, Ελλάδα, Πολωνία, Ολλανδία και Σλοβακία. Σημειώνεται πως πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφερε πως περίπου 22.800 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα το 2019 σε ολόκληρη την Ε.Ε.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.