ΠΑΟΚ: Τζόλης, Μιχαηλίδης εκθέτουν το ρόστερ και δικαιώνουν τον Φερέιρα!


Ο ΠΑΟΚ πήρε το «Χ», που χρειαζόταν στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ και είναι αγκαλιά με τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champion
Στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο ΠΑΟΚ για δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι ήταν ανώτερος του αντιπάλου του στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα...
και θύμισε την ομάδα, που είχε συνηθίσει να βλέπει ο κόσμος την περσινή σεζόν, όταν ακόμα και στα δύσκολα έβρισκε τις λύσεις και πάντα έβγαζε πάθος στον αγωνιστικό χώρο.

«Κλειδί» στα τελευταία ματς είναι η κίνηση του Φερέιρα να αλλάξει το σύστημα της ομάδας, να παίξει με 3-5-2 και να τοποθετήσει τους Τζόλη και Μιχαηλίδη στο αρχικό σχήμα.

Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές ήταν οι κορυφαίοι των «ασπρόμαυρων» κόντρα στην ΑΕΚ και (χωρίς υπερβολή) ήταν αυτοί, που κράτησαν όρθια την ομάδα σε πολλά σημεία της αναμέτρησης.

Το πρόβλημα στον φετινό ΠΑΟΚ πέρα από τις καταστροφικές συνέπειες της τιμωρίας για μία υπόθεση, που όπως αποδείχθηκε δεν δικάστηκε ποτέ, είναι ξεκάθαρα η πτώση της ποιότητας στο ρόστερ του.

Ο Φερέιρα έχει συγκεκριμένες λύσεις και όπως αποδεικνύεται στα πλέι οφ, οι εναλλακτικές, που διέθετε όλη τη σεζόν ήθελαν αλλά δεν… μπορούσαν.

Ο Πορτογάλος τεχνικός τα έχει δοκιμάσει όλα. Διαφορετικά συστήματα, διαφορετικούς σχηματισμούς, διαφορετικές τακτικές. Δοκίμασε όλους τους διαθέσιμους παίκτες του ρόστερ του. Όλους. Μηδενός εξαιρουμένου. Όταν, μάλιστα, τελείωσαν οι παίκτες της πρώτης ομάδας, πήγε σε εκείνους της δεύτερης. Και δυστυχώς για τον φετινό Δικέφαλο –ευτυχώς για εκείνον του μέλλοντος- οι παίκτες της Κ19 αποδείχθηκαν πιο ποιοτικοί από εκείνους του ανδρικού ρόστερ.

Η «τρύπα» στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών, που είχε να διαχειριστεί ο Φερέιρα φαίνεται στις επιλογές, που έβλεπε στον πάγκο στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Εσίτι. Ο Νιγηριανός είναι ένας εξαιρετικά φιλότιμος παίκτης αλλά δεν διαθέτει την κλάση, που χρειάζεται ένας σύγχρονος κεντρικός μέσος για να κρατήσει την μπάλα και να ηρεμήσει το παιχνίδι της ομάδας του.

Χθες, στο ΟΑΚΑ μετά το 70’ όταν ο Τζόλης, που έτρεξε ασταμάτητα, έδωσε τη θέση του στον Λημνιό, ο ΠΑΟΚ κλείστηκε από την ΑΕΚ και δεν μπορούσε να κρατήσει ψηλά την μπάλα.

Ο 18χρονος επιθετικός γι’ ακόμα μία αναμέτρηση κράτησε πίσω τους αντίπαλους αμυντικούς και τους… ξεθέωσε με τα αμέτρητα χιλιόμετρα, που «καταπίνει» σε κάθε αγώνα. Μάλιστα, λίγο έλειψε να είναι αυτός ο σκόρερ των Θεσσαλονικέων αλλά το πολύ καλό σουτ, που επιχείρησε στο 53’ πέρασε λίγο άουτ.

Πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ δίπλα στον Τζόλη ήταν και ο Μιχαηλίδης. Καίριες επεμβάσεις στο κέντρο της άμυνας, ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι και εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια. Ο μικρός αποδεικνύεται λίρα εκατό και με το πάθος, που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο «φωνάζει» πως είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα.

Οι δύο μικροί του Δικεφάλου εκθέτουν ανεπανόρθωτα το ρόστερ του φετινού ΠΑΟΚ και δικαιώνουν τον Φερέιρα, που όπως αποδεικνύεται είχε να διαχειριστεί ένα υλικό με χαμηλό ταβάνι.

Αυτό, που μένει να φανεί είναι εάν οι ιθύνοντες της ομάδας δώσουν τα «κλειδιά του ρόστερ στον Πορτογάλο και τον αφήσουν να δουλέψει με τις δικές του επιλογές παικτών.

Σε κάθε περίπτωση, Τζόλης και Μιχαηλίδης όχι απλά έχουν κερδίσει θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν αλλά είναι έτοιμοι να «χτυπήσουν» και ενδεκάδα.