«Φυτεύουν» μολότοφ σε διαδηλωτή;...

Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν βίντεο και φωτογραφίες από τη βίαιη επέμβαση αστυνομικών κατά διαδηλωτών, μετά τη...δυναμική αντιρατσιστική διαδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας.
Όπως καταγράφηκε νωρίτερα, οι αστυνομικές διμοιρίες απώθησαν εκατοντάδες διαδηλωτές του αντιρατσιστικού, αντιφασιστικού και αντιεξουσιαστικού χώρου από τον χώρο της πλατείας...

και τους εγκλώβισαν στα στενά προς την οδό Πατησίων, όπου τους επιτέθηκαν με χημικά και κρότου-λάμψης.

Φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν την επίθεση αστυνομικών της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» σε δύο διαδηλωτές, τους οποίους συλλαμβάνουν με βίαιο τρόπο κοντά στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ.

Όπως φαίνεται στο ένα βίντεο, οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν στη συνέχεια τα «αποδεικτικά στοιχεία», δηλαδή τα πειστήρια για τις πράξεις των συλληφθέντων, ενώ τους έχουν περάσει χειροπέδες. Ανάμεσα στα αντικείμενα φαίνεται να κρατούν και ένα μπουκαλάκι στο οποίο μάλλον περιέχεται βενζίνη.

Ωστόσο ούτε από τις φωτογραφίες ούτε από τα βίντεο προκύπτει ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν τσάντες που μπορούσαν να έχουν βάλουν μέσα βόμβες μολότοφ, ενώ δεν φαίνεται ότι κρατούσαν μπουκαλάκια κατά τη διάρκεια που τους κυνηγούσαν οι αστυνομικές δυνάμεις...