Η κυβέρνηση που έκανε μια γκάφα τη μέρα...

Xωρίς περιττά σχόλια, παραθέτω την κυβερνητική καθημερινότητα, μόνο τις προηγούμενες μέρες.

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς ανακοινώνει ότι δεν θα ανοίξει η πύλη της Κακαβιάς στα ελληνοαλβανικά σύνορα λόγω «επιδημιολογικού φορτίου» στην Αλβανία. Τρεις μέρες αργότερα, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Πέτσας ανακοινώνει...

το άνοιγμα 7 συνοριακών σταθμών, μεταξύ των  οποίων και της Κακαβιάς.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου, μερικές ώρες πριν από το άνοιγμα και των περιφερειακών αεροδρομίων, η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι οι ξένοι επιβάτες θα έπρεπε να είχαν συμπληρώσει ηλεκτρονική φόρμα, 48 ώρες πριν την άφιξη τους. Μεγάλη γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία διαμαρτύρεται σε άγριο τόνο για το μέτρο της τελευταίας στιγμής και απειλεί τον υπουργό Θεοχάρη και τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη με ακυρώσεις πτήσεων, με αποτέλεσμα την άτακτη υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης. Το φιάσκο είναι και πολιτικό.


Την Κυριακή 28 Ιουνίου, οι κυβερνητικοί αρμόδιοι συνεχίζουν να αμφιταλαντεύονται για τη τύχη των Βρετανών τουριστών, με αποτέλεσμα μπαράζ ακυρώσεων από τη Βρετανία, λόγω και της απαγόρευσης πτήσεων, που αποφασίζεται την τελευταία στιγμή.

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, ο κ. Πέτσας ανακοινώνει όπως είδαμε το άνοιγμα στην Κακαβιά (που είχε κλείσει ο Χαρδαλιάς την Παρασκευή) καθώς και άλλους 6 συνοριακούς σταθμούς. Από αυτούς ο σταθμός του Προμαχώνα και της Νυμφαίας, ήταν ήδη ανοιχτοί!, ενώ οι Καστανιές δεν είχαν κλείσει λόγο πανδημίας, αλλά λόγω της «μάχης των συνόρων» τον Φεβρουάριο.

Επίσης τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, για να αλλάξουμε λίγο θέμα, το υπουργείο της κυρίας Ελένης Λουκά(κατά κόσμο Νίκης Κεραμέως) τα κάνει θάλασσα στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ στο μάθημα της Χημείας αλλά και στις -κυβερνητικής έμπνευσης- εξετάσεις μαθητών για τη φοίτηση στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια, στις οποίες γίνονται μια σειρά από λάθη, δίνονται θέματα με αλληλοσυγκρουόμενες απαντήσεις κλπ. Πλήθοι και κέραμοι, γενικώς.

Την Τρίτη 30 Ιουνίου διαπιστώνεται ότι η περιβόητη ηλεκτρονική φόρμα(που είναι μόνο στα αγγλικά και για τους Γερμανούς!) είχε σοβαρά τεχνικά προβλήματα και οι τουρίστες δεν μπορούσαν να πάρουν τον κωδικό για να ταξιδέψουν. Και άλλες ακυρώσεις από Γερμανία, Τσεχία, Σουηδία και Γαλλία. Γερμανικός τύπος: «μείνετε εντός χώρας, γιατί στην Ελλάδα τα έκαναν μπάχαλο»

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου , για να ξεφύγουμε λίγο από τα βασανιστήρια της «βαριάς βιομηχανίας της χώρας», σημειώνονται και άλλες σημαντικές γκάφες και σκανδαλώδεις εξελίξεις:



Ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών Χρήστος Ροζάκης, δηλώνει ότι το Καστελόριζο είναι «απομονωμένο», «απομακρυσμένο από τη Ρόδο» και «κοντά στις ακτές της Τουρκίας».
Ο δήμαρχος Αθηναίων μεταθέτει στους πολίτες το πότισμα των δέντρων που έχουν φυτευτεί με βάση τον πανάκριβο « Μεγάλο Περίπατο», καθώς λόγω έλλειψης μέσων (του Δήμου που ξεκίνησε την όλη ιστορία!), χάνονται από 10% έως 40% των νεοφυτευμένων δέντρων. Διευκρινίζεται πάντως στη σχετική ανακοίνωση, ότι «κάθε δημότης μπορεί να υιοθετήσει έως τρία δέντρα, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των δημοτών που μπορούν να υιοθετήσουν ένα συγκεκριμένο δέντρο είναι έως τρεις»!
Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος προβαίνει σε συνταρακτική αποκάλυψη: το Netflix είναι το μεγαλύτερο εργαλείο νεομαρξιστικής προπαγάνδας στον πλανήτη
Αποκαλύπτεται επίσης ότι υπάρχουν και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, για τους οποίους δεν άνοιξε η πλατφόρμα των 534 ευρώ.
Την ίδια μέρα (χθες Τετάρτη δηλαδή) στους Ευζώνους το Τελωνείο άνοιξε το πρωί και έκλεισε πριν από το μεσημέρι για τους πολίτες εκτός ΕΕ. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν υπήρχε στο σημείο, γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών. Τώρα ξαναστέλνουν Σέρβους, Ούγγρους, Ρουμάνους στον Προμαχώνα. Χάος, καθώς δεν είχαν στείλει αποφάσεις σε Αστυνομία και Τελωνεία και κάθε αρμόδιους παίρνει δικές του πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

Τελικώς προκύπτει ότι χθες Τετάρτη 1 Ιουλίου, έχει ανοίξει μόνο 1 από τις 7 πύλες εισόδου που είχε «ανοίξει» μόνος του ο κ.Πέτσας τη Δευτέρα. Οικονομική καταστροφή και μαζικές ακυρώσεις σε Θράκη και σε Καβάλα-Θάσο.

Όλα αυτά γράφονται μεσημέρι Πέμπτης, 2 Ιουλίου, ενώ δεν έχει κλείσει μια εβδομάδα. Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος. Ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης διαρρέει ότι η γκάφα της ηλεκτρονικής φόρμας δεν ήταν δικής του έμπνευσης, αλλά του κ. Χαρδαλιά. Φοβούμενος ότι θα « ανασχηματιστεί», γράφει στα « Νέα», στο άρθρο που προσκλήθηκε να γράψει, αντί για τον τουρισμό, για τον πρωθυπουργό:

«Όπως λέει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ‘‘η όλη διαδικασία ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού είναι δυναμική και θα γίνεται διαρκής αξιολόγηση των δεδομένων’’. Αυτό είναι κάτι απολύτως απαραίτητο εφόσον παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στον στόχο, τον οποίο έχει θέσει και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως εξής: ‘‘Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε την Ελλάδα τον No 1 προορισμό στην Ευρώπη, αλλά τον ασφαλέστερο’’».

Στ. Κουλογλου