Με αυτοαποθέωση και αιχμές κατά Τουρκίας...

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τον ελληνικό απέστειλε ο πρωθυπουργός με αφορμή τη συμπλήρωση 46 ετών από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, αφήνοντας αιχμές κατά της Τουρκίας για την πρόκληση με την Αγία Σοφία.

Ο...
Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να φανεί ενωτικός σημειώνοντας ότι η «χώρα είναι πιο ώριμη από ποτέ» και να στείλει μήνυμα με αφορμή την επέτειο, όμως αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι από το τετράλεπτο βίντεο στην αυτοαποθέωση και στις αιχμές κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Δεδομένης της συγκεκριμένης ιστορικής συγκυρίας, από το μήνυμα του πρωθυπουργού δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αιχμές προς την Άγκυρα.


«Όσα συμβαίνουν αυτή την ημέρα στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι εκδήλωση ισχύος αλλά απόδειξη αδυναμίας. Δεν έχουν τη δύναμη να σκιάσουν την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Κηλιδώνουν, όμως, αξίες οικουμενικές. Γι’ αυτό και απαιτούν καταδίκη οικουμενική. Ειδικά για εμάς τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους, η Αγία Σοφία είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ στις ψυχές μας. Εκεί χτυπάει η καρδιά μας. Μετατρέποντας τη θλίψη σε δύναμη, ψυχραιμία και ενότητα. Γιατί η Αγία Σοφία μας ενώνει όλους, καλώντας μας να κοιτάμε μόνο ψηλά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού




efsyn.gr