Από τον Χανκς στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο ο Μητσοτάκης...

Ομολογία Πέτσα....

Σε μια τοποθέτηση που δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το γιατί ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε στρατιωτικό ελικόπτερο για τη μεταφορά του από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντα του τα μέσα τα οποία του διατίθενται, και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις» είπε. Σύμφωνα με το Militaire.gr, χρησιμοποιήθηκαν τρία ελικόπτερα των Ειδικών Δυνάμεων για τη μεταφορά του πρωθυπουργού...

«Είδαμε τα δημοσιεύματά, είδαμε και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντα του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών. Από κει και πέρα, το Σάββατο ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής -μία εμπορική πτήση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με δημοσιεύματα τόσο της «Εφημερίδας των Συντακτών» όσο και του Documento, τις τελευταίες ώρες τα οποία αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τη μεταφορά του πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο στο ταξίδι αναψυχής που πήγε σε Πάρο – Αντίπαρο και έπειτα στην Επίδαυρο.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «μετακινήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο προκειμένου να παραστεί στην παράσταση Πέρσες».

«Στις 7 και 25 το απόγευμα της Κυριακής ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Πάρου. Δεν ξέρουμε ποιοι ήταν επιβάτες. Ρωτήσαμε επισήμως το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και η απάντηση, από την πλευρά τους, ήταν κοφτή: κανένα στρατιωτικό ελικόπτερο δεν μετέφερε τον πρωθυπουργό. Ρωτήσαμε ποιους μετέφερε το συγκεκριμένο ελικόπτερο. Μπορεί να υπήρχε κάποια διακομιδή ασθενούς. Το υπουργείο δεν θέλησε να μας απαντήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης κατέφθασε στην Επίδαυρο με ελικόπτερο. Δεν ξέρουμε τι είδους ελικόπτερο ήταν. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του; Ή μήπως χρησιμοποίησε δημόσιο μεταφορικό μέσο;» σημειώνεται στην «Εφ. Συν.»

«Όσον αφορά το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντα του τα μέσα τα οποία του διατίθενται, και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως, θα μπορεί κανείς να κρίνει με βάση το παρελθόν, ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος το χρησιμοποιεί για να ασκεί τα καθήκοντα του» πρόσθεσε δημιουργώντας νέα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που επισκέφτηκε την Πάρο και την Αντίπαρο ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο «άσκησης των καθηκόντων του».

Σε διευκρινιστική ερώτηση ο Στέλιος Πέτσας είπε επί λέξη ότι ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο «με στρατιωτικό ελικόπτερο», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο μέγεθος της εκδήλωσης στην Επίδαυρι κάνοντας λόγο για ένα «μεγάλο πολιτιστικό γεγονός» το οποίο ήταν σε «live streaming σε όλο τον κόσμο».

Μάλιστα, σύμφωνα με το Militaire.gr, χρησιμοποιήθηκαν τρία ελικόπτερα των Ειδικών Δυνάμεων για τη μεταφορά του πρωθυπουργού. Στο ίδιο το δημοσίευμα τίθεται το ερώτημα γιατί χρησιμοποιήθηκαν 3 ελικόπτερα εν μέσω επιφυλακής καλώντας τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές να δώσουν απαντήσεις.

Νωρίτερα σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να απαντήσει σε δύο ερωτήματα: Αν ισχύει ότι μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο σε Πάρο – Αντίπαρο για ταξίδι αναψυχής;
– Αν ισχύει ότι μετέβη εν συνεχεία από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο για να παρακολουθήσει παράσταση; Με τον κυβερνητικός εκπρόσωπο όπως αναφέρεται και παραπάνω να απαντά ότι ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε με εμπορική πτήση στην Πάρο αλλά με στρατιωτικό ελικόπτερο από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο.

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στην ανακοίνωση του: «Ο Πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει και τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των διακοπών του. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι προσωπικό του ραδιοταξί, για να απασχολεί στρατιωτικό ελικόπτερο την ώρα μάλιστα που όλος ο στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας» σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι περιμένει απαντήσεις.

thepressproject.gr