Ο θλιβερός κύριος καθηγητής...

Δεν ξέρω αν ο έως πρότινος σύμβουλος της υπουργού Παιδείας, ο κύριος που ονομάζεται Κωνσταντίνος Καλέμης και είναι –άκουσον!– καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (!), δεν έχω ακούσει αν έχει παιδιά. Εάν ναι, τι...

τα «διδάσκει» ή τι διδάσκει στους φοιτητές; Είναι να τραβάει κανείς τα μαλλιά του με όλα αυτά τα «άριστα» που αποκαλύπτονται για τους φιλελεύθερους, οι οποίοι, δεν ξεχνάμε, ομνύουν στην αριστεία. Βρε τους άριστους.

Αυτός ο «άνθρωπος» αποκάλεσε τον Γιάννη Αντετονκούμπο, τον καλύτερο παίκτη αυτή τη στιγμή στον κόσμο, «μαϊμού» γιατί το χρώμα του σώματός του είναι μαύρο. Αλλά και λευκό να ήταν, πάλι αυτός ο αχαρακτήριστος κάτι αρνητικό για τον μεγάλο αθλητή θα έβρισκε να πει μια και δεν είναι γηγενής Ελληνας – ενώ αυτός... Καλά, εκεί στο Πανεπιστήμιο δέχονται όποιον να ’ναι; Εκτός από τίτλους σπουδών, δεν ελέγχουν αν οι υποψήφιοι καθηγητές στέκουν καλά στα μυαλά τους; Δεν μιλάω για κάποιου είδους ψυχιατρική εξέταση αλλά θα μπορούσαν να δουν οι υπεύθυνοι εάν ο κάθε υποψήφιος είναι μέτοχος της ανθρωπιστικής παιδείας, όρος νομίζω απαράβατος για να διδάξει κάποιος νέα παιδιά, ας είναι και γιατρός ή πολιτικός μηχανικός ή ό,τι θέλει.

Πολλές φορές και από πολλούς έχει τονιστεί ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει στελεχωθεί από ανθρώπους με ακραίες, ρατσιστικές, εθνικιστικές, ολοκληρωτικές εντέλει αντιλήψεις. Κάθε μέρα όλο και αποκαλύπτονται απατεώνες και ρατσιστές· είναι οι ίδιοι που προεκλογικά μιλούσαν για αριστείες και κουραφέξαλα. Τέτοια συμβαίνουν όταν ως ψηφοφόροι είμαστε ευκολόπιστοι και δελεαζόμαστε από φιλελεύθερα φούμαρα.

Αλλά κοτζάμ καθηγητής Πανεπιστημίου και να είναι τέτοιο υποκείμενο; Δεν σέβεται τα γράμματα που έμαθε, δεν διάβασε ποτέ του τον Ισοκράτη, που αξιώθηκε να πει ότι Έλληνας είναι όποιος μετέχει στην ελληνική παιδεία και όχι αυτός που τάχα έχει ελληνικό αίμα; Ο πατήρ Αντετονκούμπο επέλεξε να ζήσει ο ίδιος και η οικογένειά του στην Ελλάδα διότι επιθυμούσε να αποκτήσουν τα παιδιά του ελληνική παιδεία. Καθηγητής να σου πετύχει. Με τόσα που μαθαίνουμε κατά καιρούς, δεν φαίνεται να είναι ο μόνος με τόσο ακραίες και απάνθρωπες αντιλήψεις. Δεν ντρέπεται να κοιτάξει κατάματα τους φοιτητές; Και πώς ακριβώς συμπεριφερόταν στους πρόσφυγες; Ηταν, διαβάζουμε, και συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας – ο ασυνάρτητος, ο αθεόφοβος.

Όλος ο πλανήτης μιλάει για την πρόοδο και το ταλέντο ενός Έλληνα – όλος ο κόσμος εκφράζει τον θαυμασμό του για αυτό το παιδί και ο καθηγητής τον εξευτελίζει με αυτήν την ταπεινωτική έκφραση. Να φανταστούμε τι συμπλέγματα κατωτερότητας (;) τον τυραννάνε, τι μίση αναβράζουν στην ψυχή του και τον εγκέφαλό του – αλλά καλύτερα να μην ασχοληθεί κανείς περαιτέρω με τον θλιβερό αυτό άνθρωπο. Τον απομάκρυνε από τη θέση του η υπουργός Παιδείας, αλλά αυτό δεν φαίνεται να αρκεί για να εξαλειφθούν διά παντός τέτοια φαινόμενα. Επαιρόμαστε πού και πού ότι ως Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά άλλα λέει η πραγματικότητα – όταν μάλιστα ο ρατσισμός εκπέμπεται από τα ανώτατα πνευματικά ιδρύματα της χώρας, τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Αυτός ο άνθρωπος φαίνεται επικίνδυνος: για την Παιδεία και τη Δημοκρατία...

Γιώργος Σταματόπουλος

Πηγή:efsyn.gr