Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Διαφαίνεται λύση για τους πρώην εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας»...

Δέσμευση της κυβέρνησης για διάταξη σε νόμο

Προοπτική λύσης για τους πρώην εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας». Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκε πως στο νέο πτωχευτικό δίκαιο που θα υποβληθεί προς ψήφιση από τη Βουλή θα υπάρχει διάταξη που...

θα αποσαφηνίζει το καθεστώς στο οποίο βρίσκονται οι πρώην εργαζόμενοι της Χ. Κ. Τεγόπουλος, οι οποίοι περιμένουν να αποζημιωθούν εν μέρει από την πώληση του κτιρίου της εφημερίδας στον Νέο Κόσμο, που απέφερε 10,5 εκατ. ευρώ.

Οι τράπεζες παρενέβησαν στη διαδικασία καταθέτοντας αιτήσεις ανακοπής, για να μη λάβουν τα χρήματα που επρόκειτο να κατατεθούν στις 17 Ιουλίου. Υποστήριξαν μάλιστα πως με βάση τον ν. 4335/2015 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν προτεραιότητα έναντι των εργαζομένων, διεκδικώντας το 65% του τιμήματος. Όμως η πτώχευση της Χ. Κ. Τεγόπουλος έγινε το 2014, έναν χρόνο νωρίτερα από την ψήφιση του νόμου, που δεν έχει αναδρομική ισχύ. Η κυβέρνηση διαμήνυσε στους δημοσιογράφους της εφημερίδας, που την προσέγγισαν στο όνομα και των υπολοίπων συναδέλφων τους, πως θα περάσει διάταξη η οποία θα αποσαφηνίζει ρητά πως για τις πτωχεύσεις προ του 2015 έχουν προτεραιότητα οι εργαζόμενοι στα χρήματα από τους πλειστηριασμούς.

https://mediagr.org/ 
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.