Λουκέτα στον Τύπο, διασώζουν τις ιστοσελίδες!...

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά οι εξελίξεις στα media είναι αρνητικές. Το “‘Εθνος” της Κυριακής” θα κυκλοφορήσει για τελευταία φορά την Κυριακή 9 Αυγούστου. Αν επιβεβαιωθεί η εξέλιξη αυτή θα είναι ένα ακόμη χτύπημα στο χώρο του Τύπου που φθίνει διαρκώς εξαιτίας της εξέλιξης της τεχνολογίας και του περιεχομένου του. Και οι αναγνώστες που χάνονται δεν πηγαίνουν στην επόμενη ιδεολογικά συγγενή εφημερίδα. Φεύγουν δια παντώς όσοι διαβάζουν εφημερίδες

Το...

ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως οι προσπάθειες για τη διασωσή του Τύπου σταματάνε διαρκώς σε ένα κρίσιμο σημείο.

1.Πριν από 9 χρόνια, επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ, ο Τηλέμαχος Χυτήρης επιχείρησε να φτιάξει ένα νέο νόμο που θα διαχώριζε τον Τύπο από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις, αλλά αιφνιδιαστικά σταμάτησε.

2.Από το 2018 υπήρχε ένα αίτημα από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, να εγκρίνει το υπουργείο Οικονομικών του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ένα πακέτο ενίσχυσης του Τύπου. Οι σχετικές αποφάσεις δημοσιεύτηκαν ένα χρόνο μετά, πριν τις εκλογές του 2019.

3. Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο αρμόδιος υφυπουργός Σ. Πέτσας ακύρωσε τις αποφάσεις ενίσχυσης του πανελλαδικού και περιφερειακού Τύπου τον Δέκεμβριο του 2019, δεσμεύτηκε πως θα επαναφέρει ένα νέο σχέδιο, το οποίο ως σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί. Αντιθέτως στην πανδημία, με τη μορφή της κρατικής διαφήμισης, ενίσχυσε συγκεκριμένα φιλοκυβερνητικά site προκαλώντας την έντονη ενόχληση των παραγόντων της τηλεόρασης.

 mediagr.org/