Τρια επιπλέον μέτρα στα συνορα για κορονοϊό...

Με δεδομένο ότι την τελευταία εβδομάδα είναι αυξημένη η ροή από τους 12 συνοριακούς σταθμούς της Ελλάδας, πλην Προμαχώνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τρία επιπλέον μέτρα για την υγειονομική θωράκιση των χερσαίων συνόρων της χώρας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως...

δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Νίκο Χαρδαλιά, με σύμφωνη γνώμη από τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την εισήγησή τους σχετικά με τις εισόδους-εξόδους από τη χώρα και πλέον θα ισχύουν τα εξής:

1.Πέραν των όσων ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τον Προμαχώνα, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 22 Ιουλίου και μέχρι τις 4 Αυγούστου, η είσοδος στην Ελλάδα για ουσιώδεις μετακινήσεις θα επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίου και Κήπων.
2.Και οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής και οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https:// travel.gov.gr, καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση.
3.Οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως είναι σήμερα αυτές της Βαλκανικής και ανέφερε ενδεικτικά πως μόνο την τελευταία εβδομάδα από την Αλβανία μπήκαν 20.331 άτομα, από τη Βουλγαρία, πλην του Προμαχώνα, 8.049, από τη Βόρεια Μακεδονία 16.558 και από την Τουρκία 4.325 άτομα.


Παράλληλα, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως στο διάστημα από 1-18 Ιουλίου βρέθηκαν οκτώ θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε 866 τεστ στην Κακαβιά και άλλα 170 θετικά σε 19.676 ελέγχους στον Προμαχώνα.

«Η Ελλάδα παραμένει υγειονομικά ασφαλής χώρα. Παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πήραμε και θα πάρουμε κάθε απαραίτητο μέτρο, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως έκανε γνωστό, η ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, που επανέρχεται από αύριο και κάθε Τρίτη, θα γίνεται στις 13:00.