Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020

Η Μαριάννα Λάτση φεύγει – Οι οικογένειες του Σαμαρά και του Ζαββού μπαίνουν στο Ελληνικό

«Μετά από συμφωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας Λάτση, η Consolidated Lamda Holdings (CLH) πώλησε, στις 24/7/2020, 8.900.000 μετοχές της εταιρείας Lamda Development ΛΑΜΔΑ-1,46% AE και θα εκκινήσει άμεσα διαδικασία διάθεσης συμπληρωματικού πακέτου 5.992.760 μετοχών της Lamda Development AE προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η κα Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή τους στη Lamda Development ΑΕ...
και στο έργο του Ελληνικού» ανέφερε η ανακοίνωση με την οποία γινόταν γνωστή η αποχώρηση της Μαριάννας Λάτση από την επένδυση του Ελληνικού το περασμένο Σάββατο.

Η εταιρεία έσπευδε μάλιστα να ξεκαθαρίσει πως «οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση διατηρούν τη συμμετοχή τους στη CLH και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού», τονίζοντας πως πλέον η CLH κατέχει το 42,2% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Development AE, διατηρώντας τον έλεγχο επί της Lamda Development AE.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που μεταδίδει η Ναυτεμπορική, το ένα από τα πακέτα μετοχών της Lamda που πουλήθηκε την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο, το 2,83% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με τιμή ανά μετοχή 5,6 ευρώ και συνολικής αξίας 28 εκατ. ευρώ όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αγοράστηκε από το βρετανικό επενδυτικό κεφάλαιο Brevan Howard Asset Management LLP.

thepressproject.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.