Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

Προκαταρκτική έρευνα για το usb με τη συνομιλία Μιωνή - Παππά...

Τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης για τη συνομιλία Μιωνή - Παππά διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, μετά τη διαβίβαση από τη Βουλή του usb με τον επίμαχο διάλογο.

Ο...

εισαγγελέας που ανέλαβε τη δικογραφία, καλείται να τη μελετήσει και να διερευνήσει αν πρόκειται για νόμιμο ή παράνομο υλικό, καθώς και αν έχει ηχογραφηθεί στη διάρκεια δημόσιας ή ιδιωτικής συνομιλίας. Ο εισαγγελικός λειτουργός έχει πάρει το επίμαχο usb που κατέθεσε στη Βουλή ο Ελληνοισραηλινός επιχειρηματίας, τη συνοδευτική δήλωση, αλλά και την κατάθεση του Νίκου Παππά στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Για τη γνησιότητα του υλικού - σύμφωνα με τον Νίκο Παππά η τηλεφωνική συνομιλία έχει υποστεί επεξεργασία - θα αποφανθεί η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΓΑΔΑ, που θα διενεργήσει πραγματογνωμοσύνη για τον σκοπό αυτό. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα φέρεται να λέει ο πρώην υπουργός στην καταγραφείσα συνομιλία στο usb, δε συνάδουν με αυτά που είχε καταθέσει στη Βουλή.


Παράλληλα, όπως επισημαίνουν δικαστικοί κύκλοι, προκύπτουν νομικά ζητήματα που θα πρέπει να διερευνηθούν, όπως αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη χρήση του εν λόγω υλικού στη χώρα μας, καί η συνομιλία καταγράφηκε στην Κύπρο. 
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.