Ο Τραμπ έκανε ρατσιστικό tweet και στη συνέχεια το διέγραψε

Σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσε εκ νέου ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένας απ’ τους υποστηρικτές του να φωνάζει «λευκή δύναμη».

Στη συνέχεια το διέγραψε και ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο πρόεδρος δεν είχε ακούσει την επίμαχη ατάκα στο βίντεο....


Το βίντεο, στο οποίο διακρίνονται και διαδηλωτές να φωνάζουν «ναζί» και «ρατσιστή», φαίνεται να έχει τραβηχτεί σε περιοχή της Φλόριντα όπου ζουν συνταξιούχοι.

«Δεν υπάρχει ερώτημα ότι δεν έπρεπε να το ανεβάσει ξανά στο Twitter και ότι θα πρέπει να το κατεβάσει» δήλωσε ο γερουσιαστής Τιμ Σκοτ, ο μοναδικός μαύρος Ρεπουμπλικανός στη Γερουσία.

«Ήταν προφανώς τόσο χυδαίο και τόσο προσβλητικό. Κυρίως, το σχόλιο σχετικά με τη δύναμη των λευκών ήταν προσβλητικό» δήλωσε στο CNN ο γερουσιαστής που εκλέγεται στη Νότια Καρολίνα. «Δε μπορεί να στηριχθεί. Πρέπει να το κατεβάσουμε», πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα ο Τραμπ διέγραψε το επίμαχο tweet με το βίντεο και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε σε ανακοίνωση πως «ο πρόεδρος Τραμπ είναι μεγάλος θαυμαστής της περιοχής Villages. Δεν άκουσε τη δήλωση που έγινε στο βίντεο. Αυτό που είδε ήταν τεράστιος ενθουσιασμός από τους πολλούς υποστηρικτές του».