Λεφτά για ανύπαρκτα site και ταξίδια στη Σαντορίνη υπάρχουν αλλά οι εργαζόμενοι σε αναστολή θα περιμένουν ως τη Δευτέρα για 534 ευρώ που θα έπαιρναν 10 ημέρες πριν…

Την ώρα που μαθαίνουμε ότι ανύπαρκτα sites, που παραμένουν ακούνητα από το 2010, έχουν 2 ειδήσεις και ξαφνικά γεμίζουν με ετεροχρονισμένες αναρτήσεις για καραντίνα τον Δεκέμβριο, ανεβάζουν fake news παραβιάζοντας τον “κανόνα” του κ.Πέτσα, ανήκουν σε βουλευτές κλπ, συμμετείχαν κανονικά στο “πάρτι” των 20 εκ. για τις καμπάνιες “Μένουμε Σπίτι” και “Μένουμε Ασφαλείς”, την ώρα που ο πρωθυπουργός Μωυσής-Ηρακλής ταξιδεύει στη Σαντορίνη για να κηρύξει το άνοιγμα του τουρισμού...
(λες και ο τουρισμός είναι οργάνωση τύπου Ολυμπιακοί Αγώνες και θέλει επίσημη τελετή έναρξης) μαζί με 50 δημοσιογράφους ξένων ΜΜΕ, όπως ενημέρωνει η ελληνίδα δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή που πέταξε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι εργαζόμενοι που παραμένουν σε αναστολή σύμβασης περιμένουν να τους καταβληθεί η αποζημίωση των 534 ευρώ και η κυβέρνηση, εμπαίζοντάς τους ανερυθρίαστα, μετακινεί την ημερομηνία καταβολής εδώ και 10 ημέρες.
Στην κυβερνητική πτήση με τους 50 δημοσιογράφους ξένων ΜΜΕ και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη Σαντορίνη για το restart tourism! Καλημέρα σας❤️
View image on Twitter
100 people are talking about this
Έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και είναι πολύ σημαντικό να εκπέμψουμε αυτή την εικόνα ασφάλειας και οργάνωσης και στους επισκέπτες που θα έρθουν στην Ελλάδα. Πρόθεσή μας είναι να τους υποδεχθούμε χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην ασφάλεια. https://primeminister.gr/2020/06/13/24143 
71 people are talking about this
Τα “λεφτόδεντρα” τελικά δεν κάνουν καρπούς για όλο τον κόσμο…
Συγκεκριμένα, με μια συνολική καθυστέρηση περίπου… δέκα ημερών θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή σύμβασης την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ, καθώς από τις 5 ως τις 10 Ιουνίου που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση, η ημερομηνία μετατέθηκε για την Παρασκευή 12/6 αλλά τελικά ως τελευταία και ελπίζουμε τελική ημερομηνία καταβολής ανακοινώθηκε η ερχόμενη Δευτέρα 15/6.
Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, οι πληρωμές ήταν να ξεκινήσουν την περασμένη Τετάρτη και να ολοκληρωθούν χθες, Παρασκευή, όμως πλέον, πηγές από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν ότι τα χρήματα θα φανούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τη Δευτέρα.
Βάσει του νεότερου σχεδιασμού, τα χρήματα ανέρχονται σε 208,14 εκατ. ευρώ και θα μοιραστούν σε 526.051 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και συγκεκριμένα σε:
– Εργαζομένους επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως είναι για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης.
– Εργαζομένους των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.
– Εργαζομένους των επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.
Από τις 526.051 μισθωτών που θα λάβουν την ειδική αποζημίωση, οι 215.716 θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 534 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν σε αναστολή ολόκληρο τον Μάιο. Οι υπόλοιποι θα λάβουν αναλογικό ποσό.

με πληροφορίες από documentonews.gr