Monopoly στη Μύκονο...

0
mykonos-monopoly
Χορός εκατομμυρίων με ακίνητα-φιλέτο που αλλάζουν χέρια...
Χορός εκατομμυρίων στήθηκε στη Μύκονο με big deals για υψηλής αξίας ακίνητα όπως είναι η παλιά ταβέρνα του «Φιλιππή» στα Ματογιάννια που στέγαζε το «Hakkasan» και οσονούπω το «Coya», αλλά και τα κτίρια-φιλέτα του «Nammos» στην Ψαρού και...


το ποσοστό του brand.

Το πρώτο πουλήθηκε στον Ζαννή Φραντζέσκο, για το οποίο φέρεται να μεσολάβησε ο Πέτρος Στάθης, ενώ τα ακίνητα του «Nammos» που είχε αγοράσει ο Γιάννης Παπαλέκας, απ’ʼό,τι φαίνεται, κατέληξαν σε γερμανικό fund αντί 45 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, όμως, οι κύριοι Φραντζέσκος και Σάμι Ιμπραήμ επανέκτησαν το ποσοστό του brand «Nammos», που είχε αποκτήσει πέρυσι ο κ. Παπαλέκας δίνοντας ένα ποσό το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Πλέον υπάρχει μόνο ένα υπόλοιπο περί τα 4 εκατ. ευρώ για να εξοφληθεί πλήρως ο πολυσυζητημένος επιχειρηματίας, ο οποίος ήρθε στην ελληνική πραγματικότητα όταν αγόρασε το 2014 τα ακίνητα του «Nammos».

Οι συμφωνίες κλείστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και ο κ. Φραντζέσκος μαζί με τον κ. Ιμπραήμ έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι με τις τελευταίες εξελίξεις στην επιχείρησή τους, στην πιο απρόβλεπτη, είναι αλήθεια, σεζόν για το νησί.

mykonooooos__1_
Tο επιχειρηματικό δίδυμο Φραντζέσκος - Ιμπραήμ έχει πλέον ξανά την κυριαρχία του παιχνιδιού, καθώς επανήλθε στην κατοχή του το ποσοστό του brand «Nammos» που είχε αποκτήσει πέρυσι ο κ. Γιάννης Παπαλέκας

Στην αγορά του κτιρίου που το είχε για να στεγάζει το «Ling-Ling» του «Hakkasan», η δυάδα του «Nammos» εμφανίζεται ως η πλέον κερδισμένη της υπόθεσης, αφού θα εισπράττει περί τα 300.000 ευρώ κάθε σεζόν από το εμβληματικό ακίνητο που θα στεγάζει πλέον το «Coya».

Πρόκειται για την αλυσίδα των διάσημων εστιατορίων του ομίλου Dogus που μέχρι τώρα υπήρχαν στο Λονδίνο, στο Αμπού Ντάμπι, στο Μόντε Κάρλο και το Παρίσι.

Το νεότερο αδελφάκι τους εδρεύει πλέον στη Μύκονο και τα εγκαίνιά του έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου με δυνατή λίστα καλεσμένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό λόγω Covid-19.

Εκτός από το ενοίκιο, οι κύριοι Φραντζέσκος και Ιμπραήμ θα εισπράττουν και ποσοστό της τάξης του 5% από τα έσοδα του νέου περουβιανού εστιατορίου.

Κομβικό ρόλο στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του εμβληματικού κτιρίου στα Ματογιάννια φέρεται να διαδραμάτισε, σύμφωνα με όσα διαρρέουν στο νησί, ο γνωστός από την παρουσία του στα διοικητικά της ΑΕΚ Πέτρος Στάθης. Το τίμημα της συμφωνίας ανήλθε σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, κάτι απόλυτα λογικό για ένα τέτοιο ακίνητο, που θεωρείται από τα καλύτερα και μεγαλύτερα στη Χώρα της Μυκόνου.

Εκεί όπου, παρά την κρίση, ο χορός των εκατομμυρίων καλά κρατεί ακόμη και στην πιο αμφίβολη μέχρι στιγμής τουριστική σεζόν, ειδικά όταν αφορά «χρυσή» γη. Ενας χαρακτηρισμός που ταιριάζει απόλυτα στα ακίνητα της Ψαρούς τα οποία στεγάζουν το seaside εστιατόριο που άλλαξε για πάντα τη Μύκονο, αλλά και το «Nammos Village», το εντυπωσιακό mall με τις διάσημες μπουτίκ που λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Η αγορά των ακινήτων από τον κ. Παπαλέκα, έναν καινούριο παίκτη στον χώρο του real estate, πριν από έξι χρόνια, αντί 11 εκατ. ευρώ, συζητήθηκε δεόντως.

Πέρυσι άρχισαν οι ψίθυροι και λίγο μετά έγινε γνωστό ότι ο ίδιος τα πουλάει, κάτι που επιβεβαίωσε μάλιστα και στο πολύ στενό φιλικό περιβάλλον του, όχι όμως για λιγότερο από 55-60 εκατ. ευρώ.

Τελικά οι πληροφορίες λένε ότι έδωσε τα ακίνητα-φιλέτα με τίμημα που έφτασε στα 45 εκατ. ευρώ σε ξένο επενδυτικό fund γερμανικών συμφερόντων, όπως επιμένουν οι πηγές που γνωρίζουν λεπτομέρειες για το deal.

Κάτι μάλλον αναμενόμενο για έναν τόσο καλό παίκτη στην αγορά του real estate, κυρίως εκτός ελληνικών συνόρων, αφού η εταιρεία του Globalworth είχε ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε Ρουμανία και Πολωνία.

Η πώλησή του μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο έδωσε στον κ. Παπαλέκα την ευκαιρία να ρευστοποιήσει την άμεση και έμμεση συμμετοχή του αποκομίζοντας κέρδος 330 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος σε σχετική ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι το έκανε για προσωπικούς λόγους.


Tα εγκαίνια του «Coya» στη Μύκονο έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου, με δυνατή λίστα καλεσμένων στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό λόγω του Covid-19

Τα νέα δεδομένα

Στην πιο απρόβλεπτη σεζόν για τη Μύκονο η έλευση και μόνο του «Coya» δείχνει. αν μη τι άλλο. τη δυναμική που έχει το νησί, αυτός ο ξερός βράχος του Αιγαίου που έχει γίνει ο ιδανικότερος τουριστικός προορισμός για ανθρώπους με πολύ εύρωστα πορτοφόλια, όπως φυσικά και για πολύ διάσημα ονόματα.

Πρόκειται για δημιούργημα του φημισμένου σεφ Sanjay Dwivedi, ο οποίος πριν από οκτώ χρόνια αποφάσισε να γυρίσει τη Λατινική Αμερική κάνοντας ένα γαστριμαργικό οδοιπορικό με συναρπαστικές γεύσεις.

Το Περού, τα τροπικά δάση του Αμαζονίου και οι παράκτιες πεδιάδες με τα μικρά χωριά τού έδωσαν μετά από έρευνα μηνών τις ξεχωριστές πρώτες ύλες.

Το πέρασμά του από τοπικά μαγειρεία και καταξιωμένα εστιατόρια αλλά και η συνύπαρξή του με τον πιο διάσημο σεφ του Περού, τον Gaston Acurio, τον εφοδίασαν με πάρα πολλά στοιχεία για την κουζίνα του «Coya».

Aυτή που θα γευτούν σε οκτώ ημέρες οι πρώτοι θαμώνες του διάσημου περουβιανού εστιατορίου στην ιστορική αυλή του «Φιλιππή». Εκεί όπου διασκέδαζε απενοχοποιημένα η ελληνική ελίτ σε μια άλλη Μύκονο, πολύ διαφορετική από τη σημερινή, η οποία κάθε καλοκαίρι βουλιάζει από κόσμο που ξοδεύει αλόγιστα.

Τα δύο deαls που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα ήταν από τα ελάχιστα καλά νέα, αφού μέχρι στιγμής σε ό,τι αφορά κρατήσεις και αφίξεις το κλίμα που διαμορφώνεται είναι απογοητευτικό.

mykonos__3_

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)