Από τον Πέτσα στα... hoaxes, we can't breath!...

0
Το τοπίο των media στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο πνιγηρό...

Aπό τη μία η κυβέρνηση που μέσω του κ. Πέτσα μοιράζει δημόσιο χρήμα όπου και όπως θέλει, αφήνοντας απ' έξω "κακά παιδιά" τύπου Βαξεβάνη και από την άλλη ιστορίες καθημερινής τρέλας στο facebook όπου αλγόριθμοι και hoaxes ελέγχουν και κατεβάζουν λογαριασμούς κατά το δοκούν.

Χθες, λοιπόν, δόθηκε...

στη δημοσιότητα η λίστα με τα μέσα ενημέρωσης που μοιράστηκαν τα 21 εκατ. ευρώ της καμπάνιας "Μένουμε Σπίτι" (σ.σ. καμπάνια που οι τηλεοπτικοί σταθμοί κανονικά όφειλαν να προβάλλουν δωρεάν) και μείναμε άναυδοι από το σε τι είδους... "παροπλισμένα" και ανύπαρκτα site δόθηκαν λεφτά, και χωρίς μάλιστα να μας δώσουν στοιχεία για τα ποσά που καταβλήθηκαν.

Γιατί παρουσιάζει πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον πόσα χρήματα πήρε ο Μένιος Φουρθιώτης για το blog που πρακτικά δεν είχε περιεχόμενο ή εκείνο το menta.gr που ο ιδιοκτήτης του το πούλαγε 4.900 ευρώ. Και στον αντίποδα, το documento.gr και το Κουτί της Πανδώρας να μην παίρνουν μία, λες και τα χρήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση ανήκουν στην οικογένεια Μητσοτάκη -που έχει θιχτεί από τα δημοσιεύματα του Βαξεβάνη- και όχι στον ελληνικό λαό. Επίσης, ο γνωστός δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης, γνωστοποίησε ότι δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από την καμπάνια "Μένουμε Σπίτι" για την σελίδα του enallaktikos.gr, η οποία έχει 1.000.000 επισκέψεις το μήνα, όπως λέει ο ίδιος.

Και κάτι ακόμα: θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να ξέρουμε πόσα λεφτά πήραν σελίδες με μηδενική επισκεψιμότητα όταν γνωρίζουμε ότι για να βγάλει κανείς 100 ευρώ από τα google ads θέλει λίγο - πολύ περί τις 300 χιλιάδες επισκέψεις...

 Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 65η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες σε θέματα ελευθερίας του Τύπου

Οι μιντιάρχες μαζί με την κυβέρνηση φαίνεται ότι έχουν βάλει σκοπό να μας ρίξουν μερικές θέσεις ακόμα... Ή είσαι "δικός μας" ή σε "πνίγουμε"...

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, παράξενα πράγματα βλέπουμε να συμβαίνουν και με τα ellinika hoaxes και με το facebook. Την περασμένη εβδομάδα περιγράψαμε εδώ το πώς χαρακτηρίστηκε fake από τα ellinika hoaxes μία απόρρητη έκθεση που είχε συντάξει πολιτικός επιστήμονας - υπάλληλος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών για τον Covid 19, με γνώμονα την... διάψευση από πλευράς γερμανικής κυβέρνησης όταν αυτή διέρρευσε στον τύπο.

Προχθές ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου μας ενημέρωσε ότι το facebook του μπλόκαρε τη σελίδα του για 24 ώρες, λόγω σατιρικής εικόνας που είχε δημοσιεύσει για το νέο κόμμα του Η. Κασιδιάρη, προειδοποιώντας τον μάλιστα ότι την επόμενη φορά "θα είναι σκληρότερες οι ποινές", όπως έγραψε ο ίδιος.

Σήμερα μάθαμε ότι το facebook μπλόκαρε το λογαριασμό της χρήστριας Ε.Π. για σχόλιο που είχε να κάνει με ρατσιστή στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητό του σε πλήθος που διαμαρτυρόταν για τη δολοφονία Φλόυντ.

Τέλος, πριν λίγες μέρες η Χ.Π. δημοσίευσε στο λογαριασμό της στοιχεία σχετικά με κλοπή που έγινε σε συγγενικό της πρόσωπο και το facebook την ενημέρωσε ότι τα ellinika hoaxes την ελέγχουν για διασπορά ψευδών ειδήσεων! Μετά από επικοινωνία, την ενημέρωσαν από τα hoaxes ότι ήταν λάθος του... αλγόριθμου.

 Μπάμπης Πολυχρονιάδης

e-tetradio.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)