H μεγαλύτερη διαδήλωση...

Στα χρώματα του BLACK LIVES MATTER βάφτηκε ένας από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της Ουάσινγκτον ενόψει της μεγάλης διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας που είναι προγραμματισμένη.
Οι...

αρχές της πρωτεύουσας αναμένουν σήμερα (Σάββατο) χιλιάδες πολίτες να ξεχυθούν στου δρόμους με τις εκτιμήσεις να μιλούν για 100 ή και 200.000 κόσμο. Οι διαδηλωτές θα βαδίσουν πάνω σε ένα γιγαντιαίο μήνυμα διαμαρτυρίας (BLACK LIVES MATTER) που εκτείνεται σε μήκος δύο τετραγώνων της 16ης οδού, κεντρικού άξονα που οδηγεί στον Λευκό Οίκο.


Στην Ουάσιγκτον έχουμε καθημερινές διαδηλώσεις την τελευταία εβδομάδα που σε μεγάλο βαθμό ήταν ειρηνικές, με ανθρώπους να βαδίζουν από και προς τον Λευκό Οίκο.

Ο αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας Peter Newsham προέβλεψε ότι η σημερινή διαμαρτυρία θα είναι μικρότερη του ενός εκατομμυρίου ατόμων που συμμετείχαν στο «Women’s March» το 2017, χωρίς να μπορεί να δεσμευθεί για τον ακριβή αριθμό των διαδηλωτών σήμερα.


Όσον αφορά την τοιχογραφία, στο δρόμο της Ουάσινγκτον, την επιμελήθηκε η καλλιτέχνης Simone Leigh, με τη βοήθεια δημοτικών υπαλλήλων και εθελοντών. H δήμαρχος της πόλης, Muriel Bowser, ήταν εκείνη που ήλθε σε επαφή με τους δημιουργούς και οι εργασίες ξεκίνησαν την Παρασκευή το πρωί, όπως δήλωσαν στο CNN από το γραφείο της δημάρχου.