Κι όμως η CIA έβγαλε τηλεοπτικό σποτ για να προσελκύσει νέους πράκτορες...

Μπορεί η δράση της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ να καλύπτεται από μεγάλη μυστικοπάθεια, όμως η διαδικασία στρατολόγησης είναι ολοένα και πιο δημόσια.

Στο πλαίσιο προσαρμογής της στα δεδομένα της… νέας εποχής η CIA έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στα πρότυπα του Χόλιγουντ, με το οποίο διαφημίζει την υπηρεσία και καλεί όσους ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της μεγάλης των πρακτόρων σχολής.Στην πραγματικότητα η CIA δεν έχει και έλλειψη υποψηφίων, καθώς κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα συναγωνίζονται για μία από τις εκατοντάδες θέσεις.


Όμως η επικεφαλής της υπηρεσίας, Τζίνα Χάσπελ, έχει θέσει ως προτεραιότητα την προσέλκυση μικρότερων ηλικιών (18 έως 35 ετών) με στόχο να συναγωνιστεί τους κολοσσούς της Σίλικον Βάλεϊ, οι οποίοι κερδίζουν τα πιο λαμπρά μυαλά.


«Ανακαλύψτε τη CIA: Η χώρα σου σε χρειάζεται» αναφέρει ένας αξιωματικός στο σποτ που θυμίζει μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες όπως το Homeland, και συνεχίζει «το μόνο που χρειάζεται είναι ένα νέο κομμάτι ξένης νοημοσύνης και όλα μπορούν να αλλάξουν»...